Työväenmuseo Werstaalle on vapaa pääsy

Tampereen Työväenmuseo Werstas ei peri tästä päivästä lähtien kävijöiltä pääsymaksua. Museota ylläpitävä Työväen museoyhdistys päätti asiasta vuosikokouksessaan. Werstas on nyt Suomen suurin ilmainen museokohde.

museot
Vanhoja saippuapakkauksia Työväenmuseo Werstaan Likainen menneisyytemme -näyttelyssä
Vanhoja saippuapakkauksia Työväenmuseo Werstaan näyttelyssäYLE / Anne Savin

Työväenmuseo Werstas on valtakunnallinen työelämän ja sosiaalihistorian erikoismuseo, joka haluaa vapaan sisäänpääsyn avulla taata museopalvelujen saavutettavuuden kaikille tulotasoon tai yhteiskunnalliseen asemaan katsomatta. Pääsymaksuttomuuden myötä kynnys tulla tutustumaan näyttelyihin ja viettämään aikaa museossa on entistä matalampi.

Museonjohtaja Teemu Aholan mukaan Werstas haluaa omalla toiminnallaan ehkäistä ihmisten syrjäytymistä ja yhteiskunnan eriarvoistumista.

- On ensiarvoisen tärkeätä tarjota eväitä henkiseen hyvinvointiin myös niille, joiden taloudelliset resurssit kulttuurista nauttimiseen ovat rajalliset. Werstas tulee jatkossa toimimaan paitsi museona, mutta myös kohtauspaikkana, jonne ihmisten on helppo tulla viettämään aikaa, tapaamaan ystäviä ja nauttimaan monimuotoisesta kulttuurista maksutta, toteaa museonjohtaja Teemu Ahola.

Muita pääsymaksuttomia museoita on mm. Poliisimuseo ja Helsingin kaupunginmuseo. Helsingin kaupunginmuseossa vapaa pääsy on ollut yleisömenestys ja myös Werstaalla odotetaan kävijämäärien kasvavan jatkossa merkittävästi.

Ilmainen sisäänpääsy Werstaalle kattaa kaikki museon näyttelyt. Tällä hetkellä avoinna ovat Meirän kaupunki, Metsäkansa, Likainen menneisyytemme, Tekstiiliteollisuusmuseo ja Höyrykonemuseo.

Lähteet: YLE Tampere