1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. palkinnot

Duuma palkitsi Konsun ja Karhun

Lappeenrantalaissyntyinen Konsu-yhtiö perustajineen on palkittu Venäjän parlamentin duuman palkinnolla. Pirjo Karhun luoma yritys on vuoden paras Venäjällä.

Hallituksen puheenjohtaja Pirjo Karhu on vastaanottanut yleisvenäläisen Vuoden 2010 paras toimialan johtaja -pääpalkinnon ja Konsu SP kansainvälisen Vuoden paras yritys 2010 -palkinnon. Konsu oli ainoa palkittu eurooppalainen yritys mm. kansainvälisten suuryritysten seurassa.

Samalla palkittiin myös Konsu SP:n Pietarin toimiston taloushallinnon johtaja Ekaterina Zelenina, joka sai Vuoden kirjanpitäjän kunniamerkin.

Jo 18 vuotta Venäjällä toiminut Konsu palkittiin konsultoinnin, arvioinnin ja auditoinnin toimialalla. Konsu Group tarjoaa Venäjällä ja Ukrainassa kansainvälisille yrityksille erilaisia tukipalveluja.

Se on osa Pohjois-Euroopan suurimpiin kuuluvaa Accountor Groupia, joka on talous- ja palkkahallinnon palvelutalo. Konsu työllistää Suomessa ja ulkomailla yhteensä yli 150 asiantuntijaa.

Konsun toimistokaupunkeja ovat Lappeenranta, Helsinki, Moskova, Pietari, Kiova, München, Stuttgart

"Arvokas tunnustus ulkomaalaiselle"

Konsu Groupin hallituksen puheenjohtaja Pirjo Karhu arvostaa tunnustukset korkealle.

- Yritysten vertailussa olimme kovassa seurassa. Kilpakumppaneinamme oli kymmeniätuhansia ihmisiä työllistäviä kansainvälisiä suuryrityksiä, mm. Expocenter, Vodacanal, Mondi jne, Karhu sanoo.

- Palkinto kuuluu yhtä lailla loistavalle, Konsuun sitoutuneelle henkilökunnalle.

- On suuri kunnia tulla palkituksi ulkomaalaisena sellaisessa maassa, jonka omissakin yrityksissä riittäisi palkittavia, sanoo Karhu. Yritystoiminta on Venäjällä nousussa, ja esimerkiksi Venäjän yrittäjäjärjestössä on jo lähes 400 000 yritysjäsentä.