Vähävaraisten jouluruokailuun osallistuminen vaatii rohkeutta

Rovaniemellä järjestettiin tiistaina noin 300 vähävaraiselle jouluruokailu. Lisäksi jaettiin 50 kassillista jouluruokaa. Jatunin tarhan järjestämästä ja hotelliyrittäjän sponsoroimasta tilaisuudesta on tullut jo perinne.

jouluruoka
Ruokailijoita pöydän ääressä
Lämminhenkiseen ruokailuun osallistui noin 300 henkeä.YLE / Matti Konttinen

RovaniemiVähävaraisten ruokailu järjestettiin yhdeksännen kerran. Tilaisuuden rahoittaa rovaniemeläinen hotelliyrittäjä Mikael Gröhn. Sven Pahajoen perustama Jatunin tarha -yhdistys huolehtii järjestelyistä ravintoloitsija Gem Ulsoyn kanssa hänen Turkoosi-ravintolassaan.

- Alunperin ruokailu lähti tarpeesta. Vähävaraisia on paljon ja halusimme järjestää heille edes jouluna yhden kunnollinen ateria. Tästä on tullut jo perinne ja minulle on tullut reilusti ennen joulua kyselyitä, järjestetäänkö ruokailu tänäkin vuonna, Sven Pahajoki sanoo.

- Uskon, ettei tänne helppo ole tulla, siinä ihminen tunnustaa olevansa vähävarainen. Se vaatii vähän rohkeutta. Mutta täällä on ollut aina hyvä tunnelma, Pahajoki sanoo.

Jouluruokailun lisäksi Jatunin tarha jakaa 50:lle perheelle jouluruokakassin kinkkuineen ja muine jouluisine herkkuineen.

Lähteet: YLE Lappi