Verotyöryhmä kajoaisi asuntolainan korkovähennykseen

Verotuksen uudistusta pohtinut alivaltiosihteeri Martti Hetemäen työryhmä luovuttaa loppuraporttinsa valtiovarainministeri Jyrki Kataiselle (kok.) tänään tiistaina.

talous
Martti Hetemäen verotyöryhmän tavoitteena on hahmotella verojärjestelmää, joka tukee paremmin kestävää talouskasvua sekä kestävää julkisten palvelujen ja etuuksien rahoitusta.
Alivaltiosihteeri Martti Hetemäen verotyöryhmä julkaisee loppuraporttinsa tiistaina.YLE

Työryhmän on ennakoitu esittävän pienennystä asuntolainan korkovähennykseen. Myös kotitalousvähennykseen ehdotettaneen muutoksia.

Työryhmän jäsen, Veronmaksajain keskusliiton toimitusjohtaja Teemu Lehtinen ei halua erikseen arvioida kotitalousvähennyksen muuttamista ennen raportin julkistusta.

- Pääasia on, että kotitalousvähennys säilyy myös tulevissa verouudistuksissa, Lehtinen toteaa.

Kesällä julkaistussa väliraportissaan työryhmä ehdotti, että yhteisöveroa lasketaan neljä prosenttiyksikköä 22 prosenttiin ja pääomaveroa nostetaan 30 prosenttiin. Lisäksi väliraportissa esitettiin verotuksen painopisteen siirtämistä työn ja yrittämisen verotuksesta kulutuksen verotukseen.

Valtiovarainministerin syyskuussa 2008 asettaman työryhmän tavoitteena on ollut hahmotella verojärjestelmää, joka tukee entistä paremmin kestävää talouskasvua sekä kestävää julkisten palvelujen ja etuuksien rahoitusta.

Lähteet: YLE Uutiset