Elop: Espoo on jatkossakin Nokian koti

Vaikka Nokia saikin nyt historiansa ensimmäisen ulkomaalaisen toimitusjohtajan, uuden vetäjän mukaan yhtiön kotipaikka Suomessa ei ole vaakalaudalla. Microsoftin yritysratkaisuista vastaavan johtajan paikalta Nokian toimitusjohtajaksi siirtyvä Stephen Elop sanoo, että töitä tehdään myös yhteistyön lisäämiseksi Microsoftin kanssa.

Nokian uusi toimitusjohtaja Stephen Elop sanoo YLE Uutisten haastattelussa, että yhtiön kotipaikka Suomessa ei ole vaakalaudalla.

Nokialla on nyt ensimmäistä kertaa ei-suomalainen toimitusjohtaja. Suomen tärkeimmän yritysveronmaksajan pääkonttorin sijainti koskee jokaista suomalaista. Pääkonttorin sijainti Espoossa ei ole Elopin mukaan vaakalaudalla.

- Ehdottamasti ei. Tämä on ja pysyy Nokian kotina. Rakastan näitä tiloja. Talo on selvästi Nokian koti, Elop sanoi YLE Uutisille perjantaina, mutta korosti kuitenkin yhtiön globaalia luonnetta.

Office-tuotteista alkaneen Nokian ja Microsoftin yhteistyön voi odottaa tiivistyvän. Tätä toivoi myös Microsoftin toimitusjohtaja Steve Ballmer avoimessa kirjeessään oman yhtiönsä henkilöstölle.

- On selvää että taustani Microsoftissa lisää yhteistyön mahdollisuuksia Nokian ja Microsoftin välillä. Teemme molemmat töitä sen puolesta, Elop sanoo.

Yritysratkaisuista vastaavan johtajan paikalta siirtyneen Elopin haasteena on nyt ymmärtää kuluttajien tarpeita. Elop kertoo tietävänsä, että nämä haasteet ymmärretään Nokiassa jo nyt. Samoin ratkaisut löytyvät talon sisältä. Pelkkä puhelin laitteena ei ole enää olennaisin asia.

- Tärkeitä ovat lisäksi käyttöliittymä ja saatavilla olevat ohjelmat sekä internetin kautta tarjottavat palvelut. Kaikkien näiden palasten on toimittava kauniisti ja käytännöllisesti yhdessä, Elop tiivistää.