1. yle.fi
  2. Uutiset

Kicksejä ruokakaupassa

Tarja Hiltunen kokee elämyksiä joka kerta kaupassa käydessään. Kicksejä saa myyntituotteista ja välillä muista asiakkaistakin.

Yle Uutisten artikkeliarkisto
Tarja Hiltunen

Hyvä kuulijani, tänään vien sinut elämysmatkalle, ruokakauppaan.

Jo kaupan eteisessä pääset vahingoniloiseen tunnelmaan, kun huomaat pullonpalautusautomaatilla kymmenen metrin pituisen jonon, kaupan ainoat molemmat automaatit kun on varannut kaksi teiniä mukanaan 33 pientä muovikassillista siideri- ja oluttölkkejä.

Myhäillen voit lahjoittaa sen ainoan pullosi jonossa viimeisenä olevalle. Voit samalla luoda hänelle myötätuntoisimman katseesi, joka sanoo: Koeta kestää ystäväni. Enää 25 ihmistä edelläsi.

Hevi eli hedelmä- ja vihannesosastolla odottaa parikin elämystä. Ensimmäisenä pääset kokeilemaan sormiesi näppäryyttä, muovipussit eivät nimittäin aukeakaan etu- ja keskisormella. Lisänä tarvitset kahdeksan muutakin sormea, huulet puhaltamaan ilmaa kuvitteelliseen aukkoon muovipussin yläpäässä. Näpertelysi lomassa pääset todistamaan suomalaisten suurta intoa pakkaamiseen. Sen yhden ainokaisen banaanin ympärille on saatava muovipussi, ja jo muoviin kääritty kurkku on sekin upotettava muovipussiin. Mitä ajattelit jättää perinnöksi lapsillesi, kysyisi mainos tällä hetkellä.

Jätetään pussit ja ihmettely siitä, miten merten ja vuorten takaa voi tulla halvempia omenoita kuin parinkymmenen kilometrin päästä paikalliselta omenatilalta.

No mutta, juustohyllyllä osuu silmään uutuus: sinappikinkun makuinen sulatejuusto. Silmiin osuu myös kevätsipulisulatejuuston tuoteselostus, joka kertoo, että tuote sisältää kevätsipulia yhden prosentin.

Tässä vaiheessa sitä on niin täynnä kuumia elämyksiä, että parempi on mennä vilvoittelemaan pakasteosastolle. Tässä tulee oppaan suosikki, bling-muusi, jonka siis voi valmistaa mikrossa. Perunat muusiin tuodaan Puolasta. Jos suomalaisperunakilo maksaa kaupassa edullisimmillaan muutama kymmenen senttiä, niin millä hinnalla Puolassa myydään perunaa, kun sitä kannattaa tuoda Suomeen muusia varten. Ai ai, mikroni sanoo tälle muusille pröö.

Elämykset alkavat jo uuvuttaa, joten haluan tämän Kuplan myötä toivottaa kaikille kaupassa työskenteleville ansaittuja lepopäiviä jouluna. Kiitos, että olette jälleen vuoden ajan palvelleet meitä asiakkaita ystävällisesti ja hymyilevinä, niin keskellä yötä kuin juhlapyhinäkin. Kiitos.

Lähteet: Tarja Hiltunen / YLE Turku

Lue seuraavaksi