Homoviha nosti päätään Oulussa

Ylioppilaskunnan ja opiskelija-asuntosäätiön rakennusta kohti on heitetty polttopulloja Oulussa. Iskusta ei kuitenkaan syttynyt tulipaloa. Viereiseen aitaan kirjoitettiin uhkausviesti.

Kotimaa
Uhkaus 28.10.2010 Rauhalan aidassa
YLE

Ylioppilaskunnan ja opiskelija-asuntosäätiön rakennusta kohtaan on heitetty polttopulloja Oulussa. Iskusta ei kuitenkaan syttynyt tulipaloa.

Tuhotyö tehtiin keskiviikkoiltapäivän ja torstaiaamun välisenä aikana Mannenkadulla. Oulun poliisin mukaan Pohjois-Suomen opiskelija-asuntosäätiön puiseen ulko-oveen ja tiiliseinään on heitetty pulloja. Poliisi havaitsi paikalla sirpaleita, voimakasta bensan hajua sekä kangasta pullon kaulassa. Ovi ja tiiliseinä tummuivat, lisäksi maasta löytyi tummuneita pullonsirpaleita. Poliisin mukaan tarkoituksena oli ilmeisesti saada tulipalo aikaan.

Lisäksi rakennuksen viereiseen aitaan oli kirjoitettu spraymaalilla uhkausviesti, joka oli suunnattu ylioppilaskunnan homojen oikeuksia koskevaa kannanottoa vastaan.

- Tapauksen tutkinta on kesken. Selvittelemme, onko tekojen taustalla sama tekijä vai ei ja onko ne tehty samaan aikaan, rikosylikomisario Kari Rantanen Oulun poliisista kertoo.

Poliisi kaipaa havaintoja tapahtuneesta. Tekoa tutkitaan tuhotyön yrityksenä ja lievänä vahingontekona.

Lähteet: YLE Oulu/ Tiina-Leena Kurki