Cup-mestari haastaa sarjakärjen

Viikonloppuna käsipallon Suomen Cupin voiton itselleen napannut Riihimäen Cocks haastaa Urheilutalolla syyskauden viimeisessä liigapelissään sarjakärki HC Westin Kauniaisista. Juhlat on juhlittu ja vielä kerran on taisteltava liigapisteistä.

Riihimäen Cocks

Viime kaudet Suomen käsipallokenttiä hallinnut Riihimäen Cocks uurastaa vielä kerran liigapisteiden edestä, ennen kuin joukkue pääsee ansaitulle joulutauolle. Mikä sopisikaan paremmin syyskauden päätöspeliksi, kuin sarjan kärkikamppailu sarjakakkosen Cocksin ja sarjakärjen HC Westin välillä.

- Suomen Cupin voitto viikonloppuna tuntuu hienolta, mutta maanantaista lähtien olemme jo valmistautuneet illan otteluun. Omalta osaltamme haluammekin päättää syyskauden voitokkaasti, toteaa kotijoukkueen päävalmentaja Raivo Laast.

HC West on osoittanut vaarallisuutensa kentällä, eikä joukkue turhaan johda SM-liigaa. Juuri West oli se joukkue, joka päätti Cocksin pitkän voittokulun kotimaan kentillä. Kauniaislaisten puolustus on ollut tällä kaudella erittäin vahva, viimeisenä lukkonaan maajoukkuemaalivahti Tomi Kurppa. Maalinteko ei tulekaan olemaan helppoa.

- Uskon meidän joukkueen leveyteen. Pystymme laajalla rintamalla sekä kaikkialta kaaren takaa heittämään maaleja. Vastaiskut ovat myös meidän vahvuus, joten uskon Westin puolustuksen avautuvan näillä keinoilla, summaa Laast.

Sen lisäksi, että HC West on päästänyt vähiten maaleja tällä kaudella, joukkue on myös samalla heittänyt maaleja eniten. Bromanin veljekset (Benny ja Joacim) ovat olleet joukkueelle arvokkaita maalintekijöitä, mutta heille ei ole luvassa ainakaan alkuun erikoisvartiointia.

- Heitä pitää tarkasti pitää silmällä, mutta päällystakkeja heille me emme laita, myöntää Laast.

Edellinen kohtaaminen Kauniaisissa päättyi Westin voittoon, mutta tuossa vaiheessa Cocks keskittyi hivenen enemmän Baltia -liigan koitoksiin, väheksymättä lainkaan Westi voittoa.

- Tiedämme Westin vahvuudet ja nyt kun voimme keskittyä täysillä illan otteluun, uskon meidän olevan vahvoilla. Kaksi sarjapistettä mielessä illan otteluun lähdetään, minkä jälkeen olisi mukavaa hetki hengähtää joululomalla, päätää Raivo Laast.

Lähteet: YLE Häme