Otso kerää rahaa kaimoilleen Korkeasaareen

Karjalohjalla asuva 11-vuotias Otso Riiali kerää rahaa Korkeasaaren karhuille. Rahankeruun veturina on itse valmistettu puolukkamehu, jota Otso on myynyt varsinkin joulumyyjäisissä. Osa myyntituotosta on tarkoitus suunnata Korkeasaareen karhujen tarhaelämän piristämiseen.

Otso Riiali edistää mehunsa menekkiä maistiaisilla. Kuva: YLE

Tarina sai alkunsa kun Otso huomasi tätinsä puodissa pantittomia lasipulloja. Neuvokas poika päätteli, että pulloille on oltava jotain jatkokäyttöä olemassa ja laittoi ne talteen. Kolmisen vuotta sitten syntyikin ajatus puolukkamehun valmistamisesta. Otso tekee mehunsa alusta loppuun saakka itse. Isän apua tarvitaan lähinnä pullojen desinfioimisessa.

- Kun ei minua nuo naisten hommat kiinnosta niin ajattelin, että tehdään mehua. Minun nimi tarkoittaa karhua ja niillä näyttää olevan niin tylsää siellä eläintarhassa, että haluaisin niille lisää liikuntaa, Otso luonnehtii avustuspäätöstään.

Osa "Otso-herran puolukkamehun" myyntituotosta onkin menossa Korkeasaaren karhujen hyväksi. Ensimmäisen lahjoituserän Otso aikoo viedä Korkeasaareen heti kun karhut heräävät talviuniltaan.

Otso haluaa myös jatkaa rahan keräämistä sekä karhuille että itselleen. Tähän mennessä Otso on sijoittanut mehurahojaan muun muassa legoihin. Otso ymmärtääkin rahan arvon jo varsin hyvin nuoresta iästään huolimatta.

- Onhan se aika raskasta kyykkiä metsässä monta tuntia, Otso kuvailee mehunvalmistuksen työläintä vaihetta eli marjojen keräämistä.