Kari Tapion siunaustilaisuus täytti Tapiolan kirkon

Iskelmälaulaja Kari Tapion siunaustilaisuus sai Tapiolan kirkon ääriään myöten täyteen. Kirkon ulkopuolella kymmenet ihmiset kuuntelivat siunaustilaisuutta kaiuttimien kautta.

kulttuuri
Kari Tapion arkku kannetaan kirkkoon
YLE

Tapiolan kirkon ulkopuolelle kertyi kello 12 jälkeen iso joukko Kari Tapion ystäviä ja faneja, sillä tilaisuus oli kaikille avoin. Kirkkoon mahtui 700 ihmistä.

Sinisiä ja valkoisia kukkia näkyi siellä täällä laulajan muistoa kunnioittavien ihmisten käsissä. Väri oli valikoitunut Kari Tapion omaisten toiveesta.

Paikalle saapunut Kari Tapion tuttava ja kollega Kristian Meurman tapasi laulajalegendan ensimmäistä kertaa työpaikallaan 90-luvun lopussa.

- Sittemmin törmäilimme keikkalavoilla. Jos voisi sanoa vain yhden sanan hänestä, se olisi sydämellinen. Hän otti kaikki ihmiset huomioon ja hänellä oli poikkeuksellinen kyky saada ihminen tuntemaan olonsa tervetulleeksi seuraansa.

Suomalaisen miehen tunteiden tulkki

Siunaustilaisuuteen saapui paljon suomalaisia kevyen musiikin ja kulttuurielämän edustajia. Tilaisuus alkoi Sibeliuksen Elegialla.

Kari Tapion oma orkesteri esitti kappaleet Valoon päin, Mun sydämeni tänne jää ja Myrskyn jälkeen.

Vesa-Matti Loiri esitti tilaisuudessa laulun Oi muistatko vielä sen virren. Siunaustilaisuus päättyi venäläiseen kansansävelmään Olen kuullut on kaupunki tuolla.

Kari Tapion siunasi muusikkopastori Mikko Salmi. Salmi puhui siunaustilaisuudessa Kari Tapion roolista suomalaisen miehen tunteiden tulkkina. Hänen mielestään Tapio toimi työssään kuin kenttäpastori, josta kirkon pitäisi ottaa mallia.

Lähteet: YLE Helsinki