1. yle.fi
  2. Uutiset

Pien-Saimaan tilasta käynnissä asukaskysely

Lappeenrannan seudun ympäristötoimi järjestää Pien-Saimaan tilan parantamisesta asukaskyselyn. Kysely on osa ympäristövaikutusten arviointia, jonka ideana on lisätä veden vaihtumista pumppaamalla lisävettä Suur-Saimaalta Pien-Saimaalle.

Saimaa
YLE Etelä-Karjala

Kyselyn avulla halutaan kuulla hankkeen vaikutusalueella asuvien ja vaikutusaluetta käyttävien ihmisten näkemyksiä järven kunnosta, järveen liittyvistä arvoista sekä pumppaamoiden sijoituspaikoista.

Lappeenrannan kaupunki sekä Taipalsaaren, Savitaipaleen ja Lemin kunnat sijaitsevat hankkeen vaikutusalueella. Kysely ja hankkeeseen liittyvä esite on julkaistu Lappeenrannan kaupungin ja Taipalsaaren kunnan Internet-sivuilla. Kyselyyn voivat vastata kaikki Pien-Saimaan tilasta kiinnostuneet.

YVA-hankkeessa pumppaamoilla on kolme vaihtoehtoista sijoituspaikkaa. Lisäksi selvitetään muiden järven tilaa parantavien toimenpiteiden ympäristövaikutuksia.

Kyselyn tulokset kirjataan ympäristövaikutusten arviointiselostukseen ja esitellään yleisötilaisuudessa keväällä 2011.

Pien-Saimaan rannoilla on runsaasti vakituista ja vapaa-ajan asutusta. Vesistöllä on suuri merkitys sekä asukkaille, ulkoilijoille että matkailijoille. Rehevöityminen ja viime vuosina esiintyneet sinileväkukinnot ovat nostaneet Pien-Saimaan tilan näkyvällä tavalla ajankohtaiseksi.

Lähteet: YLE Etelä-Karjala

Lue seuraavaksi