Filharmonia veti yleisöä

Tampere Filharmonialla on takanaan menestyksekäs juhlavuosi. 80 vuotta täyttäneen Filharmonian konserteissa on ollut tänä vuonna kävijöitä kaikkiaan noin 52 000. Tämä vastaa edellisvuosien kokonaiskävijämääriä, vaikka konsertteja on ollut aiempia vuosia vähemmän.

Tampere Filharmonia
Hannu Lintu johtaa orkesteria.
Hannu Lintu johtaa Tampere Filharmoniaa harjoituksissa.YLE / Jan Hynnä

Koko vuoden suosituimmiksi konserteiksi nousivat monien edellisvuosien tapaan joulukonsertit, jotka vetivät kahtena peräkkäisenä iltana kuulijoita kaikkiaan lähes 3300.

Paljon yleisöä veti myös mm. syyskuinen Einojuhani Rautavaaran Kaivos-oopperan ensiesitys. Se keräsi lehtereille lähes 1400 ihmistä.

- Kaivoksen ottaminen osaksi Tampere Filharmonian ohjelmistoa oli Hannu Linnun ajatus. Kaivoksella on merkittävä asema suomalaisessa oopperakirjallisuudessa, ja Tampere Filharmonia tuntee suurta ylpeyttä siitä, että on saanut esittää sen ensimmäistä kertaa näyttämöllä, intendentti Maritta Hirvonen kertoo.

Hannu Linnun johtamien konserttien suosio nousi erityisen selvästi esille viime keväänä. Linnun johtamissa konserteissa kävijöitä oli keskimäärin 1200, kun kevään keskiarvo Tampere Filharmonian tuottamissa Ison salin konserteissa oli vajaa 1000.

- Hannu Lintu loihtii konserttikohtaisesti kiinnostavia kokonaisuuksia, Maritta Hirvonen kiittelee orkesterin taiteellista johtajaa.

Syksyn keskiarvoksi Ison salin konserteissa saatiin jo 1200.

Lähteet: YLE Tampere