Hyppää sisältöön

Keräs-Topi innostui joulukukista

Joulupukin naapurissa Korvatuntunturilla on Topi Keränen innostunut työstä, jota mies ei ole aiemmin tehnyt. "Taaton talon" isäntä on innostunut rustaamaan kukka-asetelmaa vaimolleen yllätykseksi ja silmien iloksi. Metsien mies ja känsäkoura halusi näyttää epäilijöille, että sujuu se "tällainen hempeämpikin homma".

Persoonallinen kukkakori. Keräs-Topi suorastaan säteilee tyytyväisyyttä. Kukka-asetelma on valmis luovutettavaksi elämänsulostuttajalle. Topin mielestä hänen elämänsä ensimmäisestä itsetekoisesta kukkakorista tuli luonnollinen ja niin persoonallinen, kerrassaan konstailematon. Kuva: YLE / Jorma Korhonen

Topi kun on tarmokas ja perusteellinen luonteeltaan, niin hoitaapa hän tämän kukkasavotankin suurella antaumuksella ja kokeilumielellä. Yritystä miehellä ainakin on ja omaperäisiä ratkaisuja.

Topi on varustautunut kukkakorin, tai pikeminkin laatikon tekoon ostamalla paikalliselta kukkakauppiaalta Joulutähden ja Hyasintin, elikkä "hyisintin", joksi hän itse sitä nimittää. Niillä hän aikoo pärjätä. Laatikoksi kelpaa vanha saunajakkara nurin käännettynä.

Topin kaveriksi sattumalta saapuva toimittaja Jorma Korhonen joutuu mukaan kukkasouviin. Ensihätään kaveruksilla on lähtö hakemaan koriin lisukkeita läheisestä metsästä; hakoja, jäkälää, kanervaa ja sammalta. Siinä pitää jo kaivautua lumen allekin. Se onnistuu, kun mukana on lapiot ja rautakanget. Mutta miksi kankikin?

Pitkähkön ähkimisen ja puhkumisen jälkeen siitä syntyy kuin syntyykin jouluinen kukkakori. Ja tavarassa löytyy.

- Tämä on vieläpä kaunis kori.. Ainakin omasta mielestäni, Topi kehaisee ja esittelee. Hän uskoo elämänsulostuttajansa siitä kovasti ilahtuvan... ja yllättyvän.

Pitäähän siitä kuvakin ottaa.

Kansantaiteilijaksi ja Savukosken Peethooveniksi tituleerattu Keräs-Topi tunnustautuu kukkien ystäväksi, mutta ei pidä floristin työtä parhaimpana alanaan. Vanhasta sanomalehdestä hän sanoo löytäneensä joitakin ohjeita, kuten esimerkiksi Amarylliksen istutuksen. Ensimmäisellä kerralla mies kuitenkin erehtyi sipulista ja tuloksena oli pelkkää "löökiä". Punasipulilla Topi uskoo onnistuvansa paremmin, mutta saapas nähdä ja kuulla. Ruukunsirpaleita ainakin syntyy.