1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Aaton vastaisena yönä useita tulipaloja

Jouluaaton vastaisena yönä syttyi useita tulipaloja. Helsingin Koskelassa yksi ihminen kuoli kerrostaloasunnon palossa. Espoossa tuhoutui kulttuurihistoriallisesti arvokas Soukanpohjan kartano. Hangossa puolestaan uunissa palamaan syttynyt kinkku aiheutti vakavan vaaratilanteen.

Kotimaan uutiset

Myös torstaina iltapäivällä syttyneen vantaalaisen Hong Kong -tavaratalon sammutustyöt jatkuivat läpi yön. Palon aineelliset vahingot ovat erittäin tuntuvat, sillä tavaratalo tuhoutui palossa täysin. Ihmisiä ei loukkaantunut.

Koskelassa palaneessa kerrostaloasunnossa oli palohetkellä kaksi ihmistä, joista toinen saatiin turvaan, mutta toinen kuoli. Palossa tuhoutui asunnon irtaimisto. Talon muille asukkaille ei aiheutunut vaaraa.

Espoossa palanut 1800-luvulla rakennettu kartano oli maisemallisesti ja kulttuurihistoriallisesti arvokas. Kaksi ja puoli -kerroksisen puurakennuksen arvioitiin tuhoutuvan kivijalkaan saakka. Yksi ihminen sai lieviä palovammoja.

Kuopiossa noin sadan neliömetrin suuruinen vapaa-ajan asunto tuhoutui palossa täysin. Ihmisiä ei loukkaantunut. Päivystävän palomestarin mukaan palo alkoi vesijohtojen sulatuksesta.

Palovaroitin pelasti 8 Hangossa

Hangossa uunissa palamaan syttynyt kinkku aiheutti vakavan vaaratilanteen kahden huoneiston puutalossa. Palovaroittimen ansiosta rakennuksessa yöpyneet kahdeksan ihmistä kuitenkin pelastuivat.

Kun asukkaat heräsivät palovaroittimen ääneen, huoneistossa oli jo niin paljon savua, että he ehtivät ainoastaan pelastautua asunnosta nopeasti.

Palokunnan savusukeltajat sammuttivat kinkun käsisammuttimella, ja pelastuslaitos siirsi sähköuunin kinkkuineen ulos. Palon syyksi epäillään sähkövikaa uunissa.

Pelastuslaitos korostaa, että joulun aikaan avotulta kuten kynttilöitä on tärkeää valvoa, eikä tulta pidä jättää lasten tai kotieläinten ulottuville. Palovaroittimia tulisi olla kussakin kerroksessa yksi jokaista alkavaa 60 neliömetriä kohden.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi