Kainuun Sanomat: Suomi-Soffa hakee saneeraukseen

Kainuun Sanomien tietojen mukaan Suomi-Soffa hakee yrityssaneeraukseen. Lehti kertoo saneeraushakemuksen koskevan myymäläverkostoa hoitavaa Suomi-Soffa SSF:ää ja huonekaluja valmistavaa Suomi-Soffa Tehdasta.

talous
Suomi-Soffan sohvia myymälässä.
YLE

Suomi-Soffa SFF:tä on haettu myös konkurssiin maksamattomien vuokrasaatavien vuoksi. Yritys jätti torstaina iltapäivällä vastineensa Maskun Kalustetalon konkurssihakemukseen Vantaan käräjäoikeudelle.

Käräjäoikeudesta kerrottiin torstaina YLE Uutisille, että vastine on salainen. Ilmeisesti syynä on juuri se, että yhtiö pyrkii ratkaisemaan ongelmansa yrityssaneerauksella.

Toivo Sukarin omistamalla Maskun Kalustetalolla on vuokrasaatavia noin 630 000 eurolla Suomi-Soffan vähittäismyyntiketjulta. Maskun hakemus ei koskenut huonekalutehdasta.

Suomi-Soffan toimitusjohtaja Marita Keskinen-Toivainen ei vastannut vastineen jättämisen jälkeen enää YLE Uutisten puheluihin. Kun Maskun konkurssihakemus tuli julki, Suomi-Soffa ilmoitti pitävänsä hakemusta perusteettomana.

Suomi-Soffan kalustetehdas on Kajaanissa. Yhtiön nettisivujen mukaan tehdas työllistää tällä hetkellä noin 130 työntekijää. Ketjussa on 25 myymälää.

Lähteet: YLE Uutiset