Joulua vietetty perinteisissä merkeissä

Joulua on vietetty ympäri Suomea rauhallisesti. Jouluyön ja joulupäivän aikana ei ole sattunut merkittäviä turmia. Julkinen liikenne on alkanut taas kulkea.

Porvoon tuomiokirkossa joulupäivän jumalanpalvelus alkoi aamukuudelta. Kuva: YLE

Joulua on vietetty Suomessa perinteisissä merkeissä. Joulupäivä alkoi eri puolilla maata jumalanpalveluksilla. Joulun kirkollisista tilaisuuksista suosituimmat ovat nykyään jouluaaton hartaudet. Monissa seurakunnissa järjestettiin useita aattohartauksia. Myös jouluyön messut ovat viime vuosina yleistyneet.

Kirkon tiedotuskeskuksen mukaan jouluaaton hartaudet ovat lähes kolme kertaa suosituimpia kuin muiden joulupäivien tilaisuudet. Kirkossakäynnit tilastoidaan neljän vuoden välein. Tuorein tilasto on vuodelta 2007. Silloin jouluaattona kirkossa kävi teilut 411 000 ihmistä.

Poliisin ja pelastusviranomaisten mukaan joulupäivän vastainen yö oli hiljainen. Suurempia häiriöitä tai onnettomuuksia ei ole sattunut myöskään joulupäivänä.

Poliisia työllistivät paikoitellen illalla ja yöllä riitelyn sekä metelöinnin aiheuttamat kotihälytykset. Pienehkäjä tulipaloja on ollut jonkin verran. Niistä on aiheutunut jonkin verran vahinkoja. Oravaisten vastoonottokeskus jouduttiin evakuoimaan keittiössä sytynneen palon vuoksi. Kukaan ei loukkaantunut.

Joulupäivänä julkinen liikenne alkoi aamupäivän aikana. Kaukoliikenteen bussit ja junat kulkevat tavallisesta poikkeavalla aikataululla. Pääkaupunkiseudun paikallisliikenne toimii tavallista harvemmalla vuorovälillä. Helsingin sisäinen liikenne on kulkenut aamupäivästä alkaen sunnuntaiaikataulussa.

Iltapäivällä intercityjuna Helsingistä Turkuun oli puolisen tuntia myöhässä.