Suomi-Soffa irtisanoo 31

Suomi-Soffan myymäläketjun yt-neuvottelut ovat päättyneet 31 työntekijän irtisanomiseen. Lisäksi 12 työntekijää lomautetaan, kertoo yhtiön toimitusjohtaja Marita Keskinen-Toivainen. Suomi-Soffa on myös jättänyt Espoon käräjäoikeuteen hakemuksen yrityssaneerauksesta.

talous
Sohvaa kootaan Suomi-Soffan tehtaalla.
Irtisanomiset eivät koske Suomi-Soffan tehtaan työntekijöitä.YLE Kainuu / Kalle Heikkinen

Yt-neuvottelut päättyivät ennen joulua, Keskinen-Toivainen kertoo. Työntekijöitä joutuu lähtemään Suomi-Soffan vähittäismyynnistä. Huonekalujen valmistuksesta henkilöstöä ei vähennetä.

Yhtiö ilmoitti yt-neuvotteluiden aloittamisesta lokakuussa ja kertoi tuolloin, että vähennystarve on enintään 80 työntekijää.

Keskinen-Toivaisen mukaan muita henkilöstövähennyksiä ei ole toistaiseksi tiedossa. Kuluja pyritään leikkaamaan muun muassa markkinoinnista ja logistiikasta.

Suomi-Soffa on jättänyt Espoon käräjäoikeuteen hakemuksen yrityssaneerauksesta. Saneeraukseen haetaan sekä myymäläverkostoa hoitavaa Suomi-Soffa SSF:ää että huonekaluja valmistavaa Suomi-Soffa Tehdasta.

Konkurssikäsittely keskeytyy

Keskinen-Toivainen ei toistaiseksi halua kommentoida, kuinka suurista veloista on kyse. Hänen mukaansa Suomi-Soffan ongelmat ovat vähittäismyynnin puolella, mutta yritykset ovat niin tiiviisti sidoksissa toisiinsa, että toisen vaikeudet heijastuvat myös toiseen.

Myymäläverkostoa hoitavaa Suomi-Soffa SSF:ää on myös haettu konkurssiin. Hakemuksen jätti Maskun kalustetalo joulukuun alussa. Suomi-Soffa pitää hakemusta perusteettomana ja on jättänyt siihen vastineensa. Konkurssihakemuksen käsittely keskeytyy nyt yrityssaneeraushakemuksen takia, toimitusjohtaja kertoo.

Suomi-Soffa jatkaa kotimaisten huonekalujen myyntiä entiseen tapaan, hän sanoo.

Lähteet: YLE Uutiset