Yli-Ii Oulujoen seurakuntaan

Yli-Iin seurakunta sulautuu Oulujokeen jo vuoden vaihtuessa, vaikka Yli-Iin kunnan ja Oulun kaupungin liitos tulee voimaan parin vuoden kuluttua. Seurakuntalaisille on tiedossa joitakin muutoksia.

seurakunnat

Yli-Iin itsenäinen seurakunta lakkautuu, kun se liittyy osaksi Oulujoen seurakuntaa 1.1.2011 alkaen. Yli-Iin seurakunnan alueesta muodostetaan seurakuntapiiri Oulujoen seurakuntaan. Yli-Iin kunta puolestaan liittyy Oulun kaupunkiin vuoden 2013 alusta.

Päätös Yli-Iin ja Oulujoen seurakunnan yhdistymisestä on tehty jo ennen kuntaliitospäätöstä. Yli-Iin kirkkovaltuusto päätti 17.6.2009, että Yli-Ii haluaa liittyä Oulujoen seurakuntaan vuonna 2011. Muut kuntaliitoksessa Ouluun liittyvien kuntien seurakunnat eli Oulunsalon, Haukiputaan ja Kiimingin seurakunnat liittyvät Oulun seurakuntayhtymään kuntaliitoksen kanssa samaan aikaan 1.1.2013.

Seurakuntaliitos ei aiheuta vakituisen henkilökunnan irtisanomista, vaan virat on siirretty Oulun seurakuntayhtymään ja Oulujoen seurakuntaan. Yhdistymistä juhlistetaan liittymisjuhlalla tammikuun 1. päivänä.

Palveluihin maksuja

Seurakuntaliitoksen myötä rippikoulut muuttuvat maksullisiksi. Ensi kesänä leiririppikoulun maksu on 60 euroa ja päivärippikoulun 25 euroa. Iltarippikoulu on maksuton.

Yli-Iissä tulee voimaan Oulun seurakuntayhtymän hautapaikka- ja hautausmaksut. Arkkuhautapaikka on ollut tähän saakka kaikille kuntalaisille ilmainen. Jatkossa hautapaikka on maksuton vain sotaveteraaneille ja heidän puolisoilleen sekä sotaleskille.

Tilojen vuokrista ei peritä enää jatkossa maksua seurakunnan jäseniltä. Kaikki Oulun seurakuntayhtymän tilat, muun muassa Oulujoen vanha pappila, ovat ilmaisia myös seurakuntalaisten omia juhlia varten.

Lähteet: YLE Oulu