1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kotimaiset elokuvat

Etelä-Karjalan elokuvateattereilla hyvä vuosi

Kävijämääriä nostivat sekä Imatran Bio Vuoksessa että Lappeenrannan Kinoaulassa ja Nuijamiehessa erityisesti kotimaiset elokuvat. Lappeenrannassa kotimaiset elokuvat eivät ole keränneet yhtä korkeita katsojamääriä 30 vuoteen.

Katja Küttner näyttelee Kellokosken mielisairaalan potilas Prinsessaa eli Anna Lappalaista. Kuva: Terhi Kokkonen

Etelä-Karjalan elokuvateattereille kulunut vuosi on ollut menestyksekäs. Sekä Imatralla että Lappeenrannassa elokuvatattereiden kävijämäärät kasvoivat roimasti viimevuotisesta, Lappeenrannan teattereissa jopa yli 85 00:een.

Vuoden katsotuimpia elokuvia olivat kotimaiset elokuvat, joilla katsojalukujen kasvu Elokuva Luotola Oy:n toimitusjohtaja Merja Luotola-Maarnelan mukaan selittyy. Lappeenrannan Kinoaulassa ja Nuijamiehissä kotimaisten elokuvien katsojamäärät kasvoivat viime vuodesta 14 000:llä, yli 38 prosenttiin elokuvien katsojien kokonaismäärästä.

- Kyllä katsojamäärien kasvu johtuu siitä, että tänä vuonna on ollut niin laadukkaita kotimaisia elokuvia kaikille. Niitä on käyty sankoin joukoin katsomassa, Luotola-Maarnela kertoo.

Hänen mukaansa yhtä korkeisiin katsojalukemiin ei kotimaisen elokuvan suhteen ole päästy ainakaan kolmeenkymmeneen vuoteen.

Eniten väkeä Etelä-Karjalan elokuvateattereihin veti Arto Halosen Prinsessa, jonka jälkeen katsotuimpia olivat Napapiirin sankarit sekä Risto Räppääjä ja polkupyörävaras. Ulkomaisista elokuvista katsotuin oliSex and the City 2.

Koko maassa elokuvissa on käynyt tänä vuonna 7,3 miljoonaa katsotaan. Kotimaisia on katsonut yli kaksi miljoonaa eli enemmän kuin koskaan aikaisemmin.