1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kamarimusiikki

Kamariorkesterin keväässä soi kantaesityksiä

Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin kevätohjelmistossa on peräti kolme kantaesitystä. Uutta musiikkia ovat säveltäneet Pekka Jalkanen, Jukka Tiensuu ja Peteris Vasks. Kamariorkesterin kevääseen mahtuu myös kaksi konserttimatkaa ulkomaille.

Kuva: Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri

Keski-Pohjanmaan kamariorkesteri matkustaa helmikuussa Saksaan ja toukokuussa Itävaltaan. Orkesteri konsertoi kolmatta kertaa Wienin uudenvuoden konserttitelevisioinneista tutussa Musikverein-salissa. Solistina on Anu Komsi, joka on mukana myös kamariorkesterin levytyksessä keväällä.

Orkesterin taiteellinen koordinaattori, ensimmäinen soolosellisti, Lauri Pulakka luonnehtii, että ohjelmistossa on jälleen konsertteja moneen makuun.

- Aikamme kotimainen musiikki on teemana ja se yhdistetään tuttuihin kalssikohin ja teosharvinaisuuksiin. Orkesterilla on historiansa aikana ollut aina läheinen suhde aikamme kotimaiseen ja ulkomaiseen musiikkiin ja säveltäjiin. On ikään kuin kunnia-asia on esittää mielenkiintoista uutta musiikkia.

Paikallisesti läsnä

Keski-Pohjanmaan kamariorkesteri on mukana paikallisissa musiikkitapahtumissa Kaustisen kamarimusiikkiviikolla, Kokkolan Talviharmonikassa ja Kokkolan Oopperakesässä sekä Korsholman musiikkijuhlilla. On tärkeää ja perinteikästä olla läsnä paikallisesti, toteaa Lauri Pulakka.

Orkesteri ehtii silti todennäköisesti jalkautumaan alueella muuallekin, kuin mitä kausiohjelmassa lukee. Tarkoitus on edelleen järjestää puolispontaania ohjelmaa kouluissa ja päiväkodeissa, mikä ei näy kausiohjelmassa.