Hyppää sisältöön

NHL-legenda Esa Tikkanen Jokipoikien valmentajaksi

Esa ”Tiki” Tikkanen (45) ottaa Jokipojat komentoonsa loppukauden mittaisella sopimuksella. Tikkanen on yksi Suomen kaikkien aikojen menestyneimmistä jääkiekkoilijoista. Mestis-joukkueen valmentajana hän aloittaa maanantaina.

Esa Tikkanen

Esa Tikkanen on saavuttanut 1980-luvulla Edmonton Oilersin paidassa neljä NHL-mestaruutta ja 90-luvun puolivälissä New York Rangersin riveissä vielä viidennen. Tikkasen tilillä on kaikkiaan 877 NHL-ottelua, joissa hän merkkautti 244 maalia ja 386 syöttöä eli yhteensä 630 tehopistettä. Jääkiekko-oppinsa hän saanut Helsingin IFK:ssa.

Suomen maajoukkueessa hän on esiintynyt kaikkiaan kahdeksassa olympia- tai MM-turnauksessa. Valmentajakokemusta Tikkanen on hankkinut Etelä-Korean ja Norjan pääsarjoista. Jokipoikien valmentamista Tikkanen pitää isona ja mielenkiintoisena haasteena.

- Nyt katsotaan, että osaanko minä jääkiekkoa vai en. Kyllä minä uskon itseeni ja varmasti Jokipojat tulee olemaan tyytyväinen tämän kauden jälkeen, sanoo Tikkanen.

Uusi valmentaja haluaa, että Jokipojat pelaa tulevissa koitoksissa suoraviivaista ja nopeaa kiekkoa.

- Yritetään saada paljon asioita maalille ja jätetään turhat kiemurat kulmissa pois. Mitä enemmän saadaan maalille tilanteita, sitä enemmän voidaan tehdä maaleja.

Jokipoikien puheenjohtaja Jussi Jormakka on innoissaan Esa Tikkasen saamisesta Joensuuhun.

- Odotamme Tikkasen tuovan omalla olemuksellaan ja vertaansa vailla olevalla kokemuksellaan ryhtiä, tehoa ja terävyyttä joukkueen otteisiin. Tämänhetkisestä sarjasijoituksesta huolimatta tavoitteenamme on edelleenkin nousta pudotuspeleihin ja parhaassa tapauksessa taistella kotiedusta, sanoo Jormakka.

Jääkiekon Mestiksen hallitseva mestari Jokipojat antoi joulukuussa potkut päävalmentajalleen Jukka Varmaselle.

.
.