1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. tipaton tammikuu

Tipaton tammikuu vääntyi netissä vitsiksi

Tipaton tammikuu on viime vuosina saanut kilpailijoita. Etenkin Facebookiin on kertynyt paljon ryhmiä, joissa tammikuu on pyhitetty kilvoitteluun eri tavoilla. Valtaosa tammikuu-aiheisista ryhmistä on vitsejä, ja ne ovat keränneet niukanlaisesti kannattajia.

tipaton tammikuu
Facebook tulvii tammikuu-aiheisia ryhmiä.
Facebook tulvii tammikuu-aiheisia ryhmiä.YLE

Facebookissa on lukuisia ryhmiä, joissa sana tipaton on käännetty päälaelleen. Sanahaulla tipallinen tammikuu löytyy toistakymmentä ryhmää. Mukana on myös ryhmä Tammikuu tiputuksessa ja Tipaton tammikuu boikottiin. Joissakin kannanotoissa kehotetaan olemaan tarkkoja, kuten Tipaton tammikuu, ei jätetä tipan tippaa pullon pohjalle -ryhmässä.

Eräässä ryhmässä ollaan käytännöllisiä: Miks tipaton tammikuu on tammikuussa? Kun helmikuussa olis vähemmän päiviä!

Toki löytyy melkein vakasti otettavia vaihtoehtoja tipattomalle kuukaudelle, kuten karkiton tammikuu, lihaton tammikuu, touhutipaton tammikuu, pipariton tammikuu tai jopa Facebookiton tammikuu.

Itsensä kiduttajille löytyy tipattoman tammikuun lisäksi astetta vaikeammin elettävä tammikuu, joka on sokeriton.

- Tipaton tammikuu? Aina voi kiristää vähän lisää, vietetään sokeritonta tammikuuta! Ei lisättyä sokeria, ei edes makeutusaineita. Tarkka siirtyy vähähiilihydraattiseen ruokavalioon, toiselle riittää vähempi syynääminen. Kukin tyylillään, kerrotaan ryhmän ideasta Facebookissa.

Lähteet: YLE Turku

Lue seuraavaksi