Kirjasto kaavailee e-kirjojen lukulaitteita

Jyväskylän kirjastotoimi suunnittelee hankkivansa sähköisiä lukulaitteita hankkimista ensi vuoden aikana. Suunnitelmana on hankkia alkuun muutama lukulaite asiakkaiden käyttöön.

sähkökirjat
E-kirjan lukulaite.
YLE Etelä-Karjala

Tarkoituksena on, että asiakkaat lataavat itse haluamaansa sisältöä laitteeseen, sillä tekijänoikeussyistä kirjastot eivät saa lainata e-kirjoja.

E-kirjat tekevät tuloaan kustantajien julkaisuluetteloihin, mutta esimerkiksi (siirryt toiseen palveluun)Suomalaisen Kirjakaupan (siirryt toiseen palveluun) ja Akateemisen Kirjakaupan (siirryt toiseen palveluun) suomenkielinen e-kirjavalikoima rajoittuu muutamiin kymmeniin nimekkeisiin.

Suomalaisia vapaita e-kirjoja löytyy (siirryt toiseen palveluun)Projekti Lönnrötin (siirryt toiseen palveluun) verkkosivuilta. (siirryt toiseen palveluun)Projekti Gutenbergin (siirryt toiseen palveluun) sivuilta puolestaan löytyy kaikkiaan yli 30 000 vapaata e-kirjaa, ja myös suomeksi kirjoja on satoja.

E-kirjat on tarkoitettu luettavaksi normaalin kirjan kokoisella lukulaitteella, mutta niitä voi yleensä lukea myös tietokoneella. Lukulaitteiden hinnat vaihtelevat parin sadan euron molemmin puolin.

Lähteet: YLE Keski-Suomi