Pikavuoro Salosta Bangkokiin!

Salolainen Jani Laine pitää mahdottomalta vaikuttavista haasteista. Siksi hän aikoo ajaa linja-autolla Salosta Kiinan muurille ja aina Thaimaahan asti. Matkustajiksi lähtee 15 suomalaista seikkailijaa.

linja-autot
Jani Laine oli Suvi Kajasen bussikuskina partioleirillä ja houkutteli matkan aikana Suvin lähtemään pikavuorolle Bangkokiin.YLE Turku / Kalle Talonen

- Kavereiden kanssa aiemmilta reissuilta jäi sellainen haave, että ajetaan henkilöautolla Kiinan muurille. Valitettavasti kaikki kaverit ovat menneet naimisiin ja hankkineet asuntolainaa eivätkä voi lähteä reissuun. Laitoin siksi internetiin haun ja löysin tuurilla henkilöitä, jotka haluavat lähteä pitemmälle seikkailumatkalle, Jani Laine sanoo.

Jani on hankkinut suht hiljattain linja-autokortin ja ajanut Salon Tilausmatkat Oy:n busseja. Nyt hän aikoo ajaa koko matkan Venäjän, Kazakstanin, Kiinan ja Laosin halki Thaimaan pääkaupunkiin Bangkokiin. Ajokilometrejä tulee noin 14 000.

- Kazakstanin pätkä voi olla aika haasteellinen. Mekaanikon taitoja mulla ei ole ollenkaan eikä matkustajillakaan ole kokemusta linja-auton korjaamisesta. Saatamme siis joutua tilanteeseen, jossa tarvitsemme apua.

Meno yhteen suuntaan

1 200 euroa maksava lippu on yhteen suuntaan. Jokainen jatkaa Bangkokista matkaa, miten parhaaksi näkee. Iäkäs bussi ei suuntaa nokkaansa takaisin kohti Suomea.

- Joko bussi myydään tai siitä voi kehittää vaikka baarin. Jos meillä on hyvä tiimihenki niin en näe mahdottomana sitäkään, että matkaa jatketaan vielä jonnekin päin.

Ainakaan matkaan lähtevä kaarinalainen Suvi Kajanen ei usko, että hänellä tulee olemaan perillä kiire kotiin.

- Ajattelin ottaa aurinkoa ja nauttia paratiisielämästä. Katselen vähän Thaimaata ja ehkä vahän Malesiaa ja käyn moikkaamassa tuttuja Australiassa.

Mahtaako bussissa istuminen kiinnostaa seitsemän viikon matkan jälkeen?

- Voihan se olla, että kannatan yksityisautoilua tämän jälkeen, Suvi Kajanen nauraa.

Pikavuoro Bangkokiin starttaa Salon torilta 9. tammikuuta kohti Vaalimaan raja-asemaa. Mukana on 15 seikkailijaa, opiskelijoista eläkeläisiin. Puuhamies ja bussikuski Jani Laine kertoo vielä lopuksi pätevät perustelut, miksi ajella Kiinan muurille ja vähän kauemmaksikin.

- Matti Vanhanenkin on sanonut, että kaikkien suomalaisten pitäisi käydä Kiinassa. Käydään nyt sitten katsomassa.

Lähteet: YLE Turku / Kalle Talonen