Hyppää sisältöön

Kymmeniä loukkaantui Porin musiikkifestivaaleilla

Porin Sonisphere-musiikkifestivaaliin Kirjurinluotoon iski iltapäivällä syöksyvirtaus, joka vaurioitti toista päälavaa. Siitä lensi tukirakenteita yleisön joukkoon. Noin 40 ihmistä on loukkaantunut, kaksi vakavasti. Vakavasti loukkaantuneiden tila ei ole enää kriittinen.

Järjestysmiehet opastavat ihmisiä Sonispheren festivaalialueella ukkosmyrskyn iskettyä. Kuva: Ilkka Kilpeläinen / Yle

Syöksyvirtaus sekoitti Porin Sonisphere-tapahtumaa pahasti Porin Kirjurinluodolla. Myräkkä rikkoi toisen päälavan, josta lensi tukirakenteita yleisön joukkoon. Myös myyntitelttoja on kaatunut. Syöksyvirtaus lähti lentokentältä, missä se vaurioitti yhtä potkurikonetta. Tiettävästi koneen piti kuljettaa laulaja Alice Cooperia.

40 loukkaantuneesta kaksi oli onnettomuuden jälkeen kriittisessä tilassa. Loukkaantuneiden omaisiin on saatu yhteys.

Festivaali keskeytyi hetkeksi myrskyn takia. Ohjelma kuitenkin jatkui, mutta noin kaksi tuntia aikataulusta jäljessä.

Myrsky vaurioitti Mötley Cruen laitteistoa, ja yhtyeen keikka peruttiin, koska esiintymistä ei onnistuttu siirtämään päälavalle. Iggy Pop sen sijaan soitti, mutta akustisesti ja ainoastaan neljän kappaleen verran.

Iron Maiden ja Alice Cooper soittivat alkuperäisten suunnitelmien mukaiset keikat. Esiintymiset onnistuivat, koska alueelle myönnettyä melulupaa pidennettiin poikkeuksellisesti kello yhteen saakka.

Sonisphere Festival keräsi kahden päivän aikana Porin Kirjurinluodolle lähes 70 000 raskaan musiikin ystävää.

Voimakkaista ukkosista varoituksia

Ilmatieteen laitos tiedottaa, että voimakas pääkaupunkiseudun yli pyyhkinyt ukkonen kulkee seuraavaksi Hämeen, Pirkanmaan ja Keski-Suomen alueelle.

Myräkät koettelivat Suomea myös lauantaina. Ilmatieteen laitos varoitti tuolloin kolmeen eri otteeseen voimakkaista ukkosista.