Helle verotti museoiden kävijämääriä

Helteiset kesäpäivät verottivat museoiden kävijämääriä Kanta-Hämeessä. Vs. museoamanuenssi Kristiina Kestinen arvelee, että hellepäivien lisäksi kävijämäärää rokotti tänä vuonna myös se, että museot ovat olleet kiinni maanantaisin. Myös Riihimäellä ja Forssassa kävijämäärät laskivat.

museot
Perheraamattu Edvard Palanderin työhuoneen pöydällä. Kuten joulunakin myös pääsiäisenä isäntä luki ääneen raamatuntekstejä.
Perheraamattu Edvard Palanderin työhuoneen pöydällä. Kuten joulunakin myös pääsiäisenä isäntä luki ääneen raamatuntekstejä.YLE / Markku Karvonen

Hämeenlinnan kaupungin viidessä museossa kävi tänä vuonna yhteensä 30 000 näyttelyvierasta. Viime vuonna heitä oli lähes 35 500. Silloin Hämeenlinnan museot olivat auki myös maanantaisin.

Suomen Lasimuseossa Riihimäellä on tänä vuonna käynyt noin 21 000 vierasta, kun heitä viime vuonna oli yli 22 500. Kesä oli hiljaisempi kuin edellisvuonna, sanoo lasimuseon intendentti Kaisa Koivisto.

- No, Riihimäen Lasin näyttely on ollut meillä tämän vuoden suurnäyttely. Kävijöitä on riittänyt, mutta olisi tietysti saanut riittää enemmänkin. Koska näyttely on ollut auki koko syksyn, niin kyllä ainakin täällä paikalliset ihmiset ovat löytäneet näyttelyn. Viime kesähän oli hyvin aurinkoinen ja lämmin - tällainen sää ei ole aivan ihanteellinen museoilma ja se tietysti osittain karsi yleisemminkin kävijämääriä museoissa Suomessa.

Kesähelteet vaikuttivat myös Forssan Luonnonhistoriallisen Museon kävijämääriin. Museomestari Antero Suoranta kertoo, että kesä oli todella surkea.

Luonnonhistoriallisen Museon kävijämäärä jää tänä vuonna alle 7 000:n, kun viime vuonna kävijöitä oli yli 8 000. Kävijäennätys forssalaismuseossa tehtiin vuonna 2008, jolloin Luonnonhistoriallisen Museon näyttelyissä vieraili peräti 11 000 kävijää, Suoranta sanoo.

Lähteet: YLE Häme