1. yle.fi
  2. Uutiset

Festivolle uusi taiteellinen johtaja

Rauman Festivon taiteelliseksi johtajaksi on valittu viulutaiteilija ja kapellimestari Jan Söderblom. Sopimus on solmittu vuosiksi 2012-2014. Jan Söderblom seuraa tehtävässä viulutaiteilija Mark Gothonia.

Rauma festivo
Jan Söderblom.
Rauman Festivo

Söderblom suunnittelee kesän 2012 musiikkiviikon ohjelman.

Viulutaiteilija Jan Söderblom tuli tutuksi konserttiyleisölle jo 1980-luvulla monipuolisena esiintyjänä. Viuluopintojen jälkeen solistina ja kamarimuusikkona uransa aloittanut Söderblom on tämän vuosituhannen puolella laajentanut taiteellista toimintaansa myös kapellimestarin työhön.

Hän on johtanut mm. Helsingin, Turun ja Tampereen kaupunginorkestereita, Radion sinfoniaorkesteria sekä useita orkestereita Pohjoismaissa ja Keski-Euroopassa, Iso-Britanniassa ja Etelä-Afrikassa. Vuosina 2000-2007 hän toimi Lappeenrannan kaupunginorkesterin taiteellisena johtajana. Hän on ollut myös Joroisten musiikkipäivien sekä Musica Fiskarsin taiteellinen johtaja.

Söderblom on vieraillut solistina, kamarimuusikkona ja kapellimestarina Suomen ja Skandinavian maitten lisäksi lähes kaikissa Euroopan maissa, Australiassa, Japanissa, Kiinassa ja Etelä- Afrikassa.

Lähteet: YLE Satakunta

Lue seuraavaksi