Kotka pysäyttää venäläisen Kouvolaa tehokkaammin

Kotkan hotellit täyttyvät venäläisturisteista vuodenvaihteessa. Kouvolan hotelleissa viihtyy harvempi.

Venäjä
Pakkasukko venäläisten turistien kanssa Kouvolan rautatieasemalla.
Yle / Raine Martikainen
Joulupukki poseeraa venäläisperheen kanssa Kouvolan asemalla.
Pakkasukko, pakkastyttö ja joulupukki ovat vastassa Kouvolaan Venäjältä saapuvia junia torstaina ja perjantaina sekä kolmena päivänä ensi viikolla. Toimittajana Kouvolan asemalla Kirsi Lönnblad.

Venäläisturistit täyttävät suuren osan kotkalaisista majoitustiloista vuodenvaihteessa.

Esimerkiksi hotelli Leikari on varattu ensi viikoksi kokonaan venäläisille, samoin Santalahden lomakylä. Myös Kotkan Seurahuoneella venäläiset täyttävät noin viidesosan hotellikapasiteetista.

Sen sijaan Kouvolassa venäläisturisteista viihtyy harvempi yön yli. Esimerkiksi hotelli Vaakunassa venäläisten ennakkovarauksia on vähän, vaikka Sokos Hotels-ketju markkinoi näyttävästi Venäjällä.

Kouvolan Cumuluksessa vuoden ensimmäisille päiville varauksia on jo enemmän. Venäläisturisteja tulee hotelleihin myös ilmoittamatta.

Venäläiset kaipaavat usein kylpylöitä tai luontoon liittyviä toimintoja, joita Kymenlaakson kaupunkikeskustoista löytyy huonosti.

Pakkasukko, pakkastyttö ja joulupukki ovat vastassa Kouvolaan Venäjältä saapuvia junia torstaina ja perjantaina sekä kolmena päivänä ensi viikolla.

Kotkassa venäläisturisteille on järjestetty muun muassa poroajelua ja tutustumista nähtävyyksiin. Langinkosken keisarillisessa kalastusmajassa venäläisturistit ottaa vastaan itse keisari.

Lähteet: YLE Kymenlaakso