Nettipokeria kavallusrahoilla pelannut vankilaan

Lahtelaisen kuljetusliikkeen talousasioita hoitanut nainen on tuomittu törkeästä kavalluksesta ja törkeästä kirjanpitorikoksesta kahden vuoden vankeustuomioon. Nainen sotki firman kirjanpitoa ja yritti näin estellä rikosten paljastumista.

Kotimaa
Tummiin pukeutunut henkilö pelaa nettipokeria tietokoneella.
Kirsi Karppinen / Yle

Vuonna 1964 syntynyt nainen kavalsi 2.1.2008 ja 6.11.2009 välisenä aikana noin 450 000 euroa kuljetusliikkeen varoja ja käytti varoja nettipokeriin.

Nainen väärenteli tiliotteita ja sotki kirjanpitoa estääkseen kavallusrikosten paljastumisen pääomistajille. Naisella itsellään oli pieni omistusosuus kuljetusliikkeessä.

Päijät-Hämeen käräjäoikeus katsoi, että naisen toiminta osoittaa suunnitelmallisuutta ja teko on ollut pitkäkestoinen. Anastamisen kohteena on ollut erittäin arvokas omaisuus. Jutussa oli syytteessä myös naisen puoliso, jonka syyte hylättiin.

Käräjäoikeus korotti vakuustakavarikkoa 450 000 euroon ja se on voimassa kunnes korvaukset on kokonaisuudessaan maksettu takaisin. Kavallus aiheutti kuljetusliikkeelle erilaisia selvittelykuluja ja tarkastuksia.

Nainen vetosi siihen, että hän oli maksanut takaisin kavaltamiaan varoja 119 376 euroa.

Lähteet: YLE Lahti