1. yle.fi
  2. Uutiset

Hämeenlinnalaisen indieryhmän käsissä syntyy seuraavaksi dekkarielokuva

Tuore rikosylikonstaapeli Riku Hartikainen alkaa tutkia entisen esimiehensä Kari Falckin murhaa. Siitä se lähtee; hämeenlinnalaisen TM-Filmsin uusi jännityselokuva. Se valmistuu noin vuoden kuluttua. Samojen tekijöiden käsialaa on 2009 ensi-iltaan tullut Uuteen kesään -elokuva.

elokuvat

TM-Films on vuodesta 1998 toiminnassa ollut indie-elokuvatekijöiden ryhmä. Ryhmän perustivat Miika Hakala ja Tomi Pietilä. TM-Films ensimmäinen kokoillan elokuva oli nuorille suunnattu Uuteen kesään. Tällä hetkellä työn alla on uusi elokuva Pahaa verta, kuten myös musiikkivideoprojekteja.

Uutta elokuvaa TM-Films tekee lähes nollabudjetilla. Pietilä ja Hakala kertovat, että ensimmäisessä elokuvassa apurahoja oli jonkin verran, ja ne rahat käytettiin muun muassa ohjelmisto- ja laitehankintoihin. Uuteen elokuvaan apurahoja ei ole, joten eteenpäin mennään edellisen elokuvan lipputuotoilla. Siksi elokuvanteko ei olekaan kokopäivätyötä, vaan siihen osallistuvien on tehtävä muita töitä elättääkseen itsensä.

Inspiraatio briteiltä

Elokuva Pahaa verta on tekijöidensä mukaan brittiläisen dekkarin inspiroima.

- Alunperin lähtöisin siitä, että muksuina katsottiin Miikan kanssa Midsomerin murhia ja yritettiin ratkoa niitä rikoksia siinä samalla. Sieltä sitten lähdettiin joskus jo ala-asteen loppupuolella tekemään omaa dekkarileffaa. Tämä on vähän samaa jatkumoa, Tomi Pietilä muistelee.

Tekemällä oppii, niinpä Pahaa verta -elokuvaan on ammennettu kokemuksia kaksikon ensimmäisestä elokuvasta. Esimerkiksi esituotanto on tehty aiempaa paremmin. Käsikirjoitustakin on tehty jo pari-kolme vuotta, tosin sitä hiotaan koko ajan pitkin matkaa.

Ideat dekkarielokuvaan ovat muhineet nuorten miesten mielissä jo kymmenisen vuotta, siksi tämä elokuva onkin Pietilän ja Hakalan lempilapsi.

Valmiin elokuvan TM-Films lupaa ensi talveksi. Kuvaukset on tarkoitus hoitaa tämän talven aikana. Ensi kesä kuluu studiossa leikkauspuuhissa.

Lähteet: YLE Häme

Lue seuraavaksi