1. yle.fi
  2. Uutiset

Polvijärveläisduo levytti Roxetten musiikkia

Polvijärveläiset Ludu & Salla, eli Ludmila Pajarinen ja Salla Seeslahti ovat mieltyneet Roxetten musiikkiin siinä määrin, että julkaisivat Roxetten hittikappaleita sisältävän levyn.

Polvijärvi
Ludu & Salla

Who you really are? -levyn levyn tekeminen on duon avaus musiikin tekemiseen, sillä kummallakaan ei ole aikaisempaa keikkakokemusta. Idea levyn tekemisestä syntyi huhtikuussa.

- Alkuun se tuntui hullulle idealle, mutta siitä se jalostui demoksi asti. Intohimo ja rakkaus Roxetten musiikkiin oli syynä levyn tekemiselle. Onneksi saatiin yhteistyökumppaneita, suuri kiitos polvijärveläisille yrityksille, sanovat Salla ja Ludu.

Levy on äänitetty polvijärveläisellä studiolla. Kitaroita levyllä soittavat Samuli Arrela ja Esko Kilpeläinen, bassoa Antti Schroderus. Rumpuja, lyömäsoittimia ja pianoa soittaa Mikael Mustonen. Taustalaulajina levyllä ovat Sanna Pääkkönen ja Piia Säilynoja.

Ludu

Ludmila Pajarinen on 26-vuotias kahden lapsen äiti, joka on soittanut pianoa ja poikkihuilua lähes koko ikänsä. Laulamista hän on treenannut laulutunneilla. Ludmila -nimestä monet ihmiset tekevät sen johtopäätöksen, että Ludmila tai jompikumpi hänen vanhemmistaan on kotoisin Venäjältä, mutta se ei pidä paikkansa.

- Ei pidä, minä ja vanhempani ovat ihan supisuomalaisia. Nimeni on saanut aikaan hassujakin tilanteita. Kerran lääkärissä käydessä minut ohjattiin venäläiselle lääkärille, mutta totesin hänelle, että en ymmärröä sanaakaan venäjää, nauraa Ludmila.

Salla

Salla Seeslahti on 29-vuotias Kontiolahdelta Polvijärvelle muuttanut hevosnainen, joka tekee päivätyötään kaupan alalla. Kotoa löytyvät myös mies ja vuoden ikäinen lapsi. Salla soitti kannelta lapsuusvuosina, mutta soittaminen jäi teini-ikäisenä, kun hevoset veivät voiton kanteleesta. Parikymppisenä musiikki tuli sitten uudelleen kuvioihin, nyt harrastukset jakaantuvat hevosten ja musiikin kesken.

- Ravihevoset olivat syynä Polvijärvelle muuttoon kolme vuotta sitten. Meillä on pari hevosta, joilla ajetaan kilpaa, sanoo Salla.

Bändi ympärille ja uusi levy?

Esiintymiskokemuksia ei duolla vielä paljoakaan ole, mutta yksi gaala on sentään pidetty. Ludu ja Salla nousivat kitaristi Pertti Fellerin kanssa esiintymislavalle Polvijärvellä. Tulevaisuuden suunnitelmissa on tehdä keikkoja enemmänkin, parasta aikaa etsitään soittajia ympärille.

- Yllättävän hyvin esityksemme toimi pelkän kitaran säestyksellä, mutta ehkä isommalla kokoonpanolla olisi parempi tehdä keikkoja. Tietenkin aiomme kehittyä myös laulajina ja soittajina, sanovat naiset yhteen ääneen.

Seuraavan levyn tekeminenkin on jo käynyt Ludun ja Sallan ajatuksissa, seuraava levyprojekti tehdään varmaan suomen kielellä, tuumivat naiset.

Lähteet: Yle Pohjois-Karjala / Tapio Laakkonen

Lue seuraavaksi