Kokkola muisti ansioituneita mitaleilla

Kokkolan kaupunki on jakanut perinteisesti ansiomerkkejä ansioituneille kokkolalaisille. Kokkola-salin tilaisuudessa jaettiin kymmenen kultaista, kolmetoista hopeista ja kaksikymmentäviisi pronssista kunniamitalia.

Kokkola
Kuvassa Kaija Jestoi taustalla Kokkolan matkailutoimisto.
YLE / Esa Koskimaa

Kunniamitaleilla muistettiin myös kuntaliitoksen toteuttajina toimineita keskeisiä luottamushenkilöitä ja viranhaltijoita. Tunnustuksen saivat muun muassa Kokkolaan liittyneiden kuntien kunnanjohtajat ja keskeiset luottamusmiehet.

Kultainen ansiomerkki myönnettiin muun muassa Boliden Kokkolan toimitusjohtaja Jarmo Herroselle sekä kokkolalaiskansaedustajille Jutta Urpilaiselle ja Tuomo Puumalalle. Tunnustuksen saivat myös kansliasihteeri Kaija Jestoi, kehittämispäällikkö Anne Jokela, yhteysjohtaja Jouko Klemola, kansliapäällikkö Timo Mämmi, kunnallisneuvos Kauko Ojala, yrittäjä Riitta Rahkola, kunnanjohtaja Matti Uusi-Rauva

Mitali on kunnianosoitus pitkäaikaisesta ja ansiokkaasta työstä alueen hyväksi. Se voi olla myös tunnustus ansioista kulttuurin, tieteen ja taiteen alalla ja kiitos merkittävästä panoksesta yhteiskuntaelämässä tai merkittävistä urheilusaavutuksista.

Mitaleja on jaettu vuodesta 1974 asti.

Lähteet: YLE Keski-Pohjanmaa