1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. lasten seksuaalinen hyväksikäyttö

Habbo Hotellin virtuaalivaras sai tuomion myös lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä

Habbo Hotellin virtuaalihuijari on tuomittu myös lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Varsinais-Suomen käräjäoikeuden tänään antamasta tuomiolauselmasta käy ilmi, että yksi syytetyistä oli kaapannut koneelleen yli 22 000 alaikäisten siveellisyyttä loukkaavaa kuvaa. Alaikäinen tekijä tuomittiin ehdolliseen vankeusrangaistukseen mm. petoksesta, salakatselusta ja lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

lasten seksuaalinen hyväksikäyttö
Habbo Hotel
Sulake

Alle 18-vuotias maskulainen nuori mies tuomittiin nuorena henkilönä vaaran aiheuttamisesta tietojenkäsittelylle, petoksesta, salakatselusta, sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan hallussapidosta, viestintäsalaisuuden loukkauksesta ja lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Hänet tuomittiin kuuden kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen ja vuoden ja kolmen kuukauden pituiseen valvontaan.

Vakoiluohjelma mahdollisti web-kameran etäkäytön

Tuomittu oli valmistanut haitta- ja vakoiluohjelman, jonka avulla hän tunkeutui muiden tietokoneisiin. Huijaussivuston avulla hän pystyi hankkimaan koneiden käyttäjiltä Habbo Hotellin virtuaaliomaisuutta ja aiheuttamaan asianomistajille taloudellista vahinkoa.

Lisäksi haittaohjelma mahdollisti asianomistajien tietokoneiden web-kameroiden etäkäyttämisen. Tuomittu oli tallentanut koneelleen 22 401 kuvaa, joista suurimmassa osassa asianosaiset olivat alastomia tai vähäpukeisia.

Tuomitun kanssa yhteistyössä haittaohjelman valmistanut hämeenlinnalainen nuorukainen tuomittiin nuorena henkilönä vaaran aiheuttamisesta tietojenkäsittelylle sekä petoksesta päiväsakkoihin.

Virtuaalivarkaudet koskivat noin 350 käyttäjää.

Lähteet: Yle Satakunta

Lue seuraavaksi