1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. tanssi

Svengijengi kutsuu tanssimaan

Tanssiharrastuksen aloittamista voi perustella monellakin hyvällä syyllä, tärkeimpinä ehkä terveyden ja kunnon koheneminen. Tanssiseura Svengijengi yrittääkin tosissaan saada sohvaperunat liikkumaan, esteet kun ovat yleensä niin sanottuja tekosyitä.

Svengijengin puheenjohtaja Pentti Heiskari on tanssinharrastaja ja -opettaja. Kuva: YLE / Antti Koskela

Svengijengin uusi puheenjohtaja Pentti Heiskari elää kuten opettaa. Hän on vapaa-aikanaan tanssinharrastaja ja -opettaja. Hän kumoaa vastaansanomattomasti toimittajan esittämät syyt jättää tulematta tanssikurssille.

- Itse voisin vaikka näissä vaatteissa lähteä, lenkkarit ja farkut käyvät ihan hyvin. Erityisvarusteita ei tarvita. Tavalliset kävelykengät soveltuvat tanssiin mainiosti, Pentti Heiskari sanoo.

Ei mene läpi nuottikorvan ja rytmitajun puuttuminen sen paremmin.

- Jos pystyy parkkipaikalta autosta noustuaan kävelemään sisälle, pystyy tanssimaan. Sunnuntaina alkavalla jaksolla opetamme alkeiden alkeista lähtien, ja jokainen oppii ottamaan askeleen rytmiin. Eikä riitä työpäivän iltaväsymyskään esteeksi. Tanssi kohottaa kuntoa, ja kohta huomaat jaksavasi paremmin ja enemmän sekä töissä että vapaa-ajalla.

Heiskari on harrastuksessaan lähes ammattilainen, minkä osoittaa parhaiten olohuoneen seinällä oleva palkintokaappi. Tietokoneella on kolmisen tuhatta tanssikappaletta.

Musiikin rytmien ja tanssien moninaisuuteenkaan ei kannata masentua.

- Tervetuloa sunnuntaina Syväkankaan koululle. Aloitamme foxilla. Valssia lukuunottamatta kaikki tanssit voi mennä foxina, sanoo Pentti Heiskari.

Helppoa!

Kemin Syväkankaan koulu on remontin vuoksi evakossa Sauvosaaren koulun tiloissa, TB-huoltoasemaa vastapäätä. Harjoitukset alkavat koulun salissa sunnuntaina kello 16.00.