Hiljainen hetki pysäytti myös Keskimaan

S-ryhmän toimipisteissä järjestettiin tänään hiljainen hetki kauppakeskus Sellon ampumistapauksen uhrien muistelemiseksi. Esimerkiksi Jyväskylän Seppälän Prismassa myös asiakkaat pysähtyivät ja hiljentyivät muutamaksi minuutiksi. Yksi ammutuista työskenteli pitkään Seppälän Prismassa.

Kuva: YLE Keski-Suomi / Riikka Pennanen

Hiljainen hetki alkoi S-ryhmän toimipisteissä puoliltapäivin. S-ryhmä kunnioittaa kuolleiden työntekijöidensä muistoa myös koko maan toimipaikat kattavalla suruliputuksella.

-Meillä järjestetään tänään täällä myös keskustelutilaisuus henkilökunnalle. Yksi menehtyneistä oli täällä pitkään töissä, läheisiä työkavereita löytyy ja on koettu tarpeelliseksi järjestää tämmöinen tilaisuus. Ennen kaikkea semmosta surua ja myötätuntoa koetaan tapahtuman osallisille, kertoo Seppälän Prisman toimialajohtaja Raija Rantanen.

Rantasen mukaan marketissa on kattavat ja hyvät turvajärjestelmät ja nyt keskitytään ylläpitämään niitä ja käydään muun muassa pelastautumissuunnitelmia läpi.

-Henkinen puoli on sitä, että meidän täytyy nyt keskustella asiasta, joka meitä kaikkia surettaa, toteaa Rantanen.

Kauppakeskus Sellon Prismassa Espoossa työntekijät hiljentyivät kunnioittamaan uudenvuodenaattona menehtyneitä työtovereitaan aamulla kello 8. Sellon Prisma avasi ovensa asiakkaille tänään kello 9.