Hannakaisa Heikkinen ei aio jatkaa eduskunnassa

Kiuruvetinen Keskustan kansanedustaja Hannakaisa Heikkinen aikoo luopua eduskuntatyöstä, kertoo torstain Seura-lehti. 35-vuotias Heikkinen perustelee ratkaisuaan etenkin perhesyillä.

eduskunta
kansanedustaja Hannakaisa Heikkinen
YLE / Savo

Hannakaisa Heikkisen eduskunta-avustaja Hanna-Maija Kause vahvisti YLE Savolle, että Heikkinen jää ensi kesänä äitiyslomalle eikä asetu enää ehdolle kevään 2011 eduskuntavaaleissa. Heikkinen itse ei halunnut torstaina kommentoida asiaa.

Nyt ensimmäistä kauttaan kansanedustajana oleva Hannakaisa Heikkinen sai kevään 2007 vaaleissa yli 7000 ääntä Pohjois-Savossa. Eduskuntatyöstä luopumiseen vaikuttaa myös läheisen kollegan Susanna Haapojan äkillinen kuolema sekä kansanedustajan työn romahtanut julkisuuskuva.

Heikkinen sanoo Seura-lehden haastattelussa, että perheelle jää aikaa usein vain yksi päivä viikossa.

- Silloin kotona on väsynyt äiti. Tunnen suurta riittämättömyyttä, sanoo Heikkinen.

Heikkinen on myös tyrmistynyt kansanedustajan työn arvostuksesta.

- Ennen olin rakastettu sairaanhoitaja ja pidetty esimies vanhainkodissa, nyt olen yksi niistä 200 kelmistä, Heikkinen sanoo.

Heikkinen ei tyrmää ajatusta, että olisi kansanedustajaehdokkaana vielä joskus tulevaisuudessa. Hannakaisa Heikkisen mukaan sen aika on ehkä sitten, kun lapset ovat isompia. Heikkisellä on vuonna 2005 syntynyt poika aiemmasta avoliitostaan.

Heikkisen puoliso, Harri Kärkkäinen isännöi maitotilaa Kiuruvedellä. Ennen kansanedustajan työtään Heikkinen työskenteli osastonhoitajana Puijonlaakson palvelukeskuksessa Kuopiossa.

Lähteet: YLE Savo