1. yle.fi
  2. Uutiset

Charles Manson haki vapautta luultavasti viimeisen kerran

Yhdysvaltalaisen sarjamurhaajan Charles Manson anomus ehdonalaisesta vapaudesta on torjuttu. Anomus oli 12. ja luultavasti viimeinen, sillä Manson on jo 77-vuotias eikä hänellä ole oikeutta uuteen anomukseen 15 vuoteen.

Ulkomaat
Charles Manson.
Charles Manson.California Doc / EPA

Manson ei itse ollut läsnä ehdonalaisanomuksensa käsittelyssä. Se kesti vain 20 minuuttia. Keskeinen syy kieltävään päätökseen oli hänen kommenttinsa vankilan psykiatrille: "Olen erityinen. En ole tavallinen vanki. Olen lähettänyt viisi ihmistä hautaansa. Olen vaarallinen mies."

Anomuksen käsittelijät katsoivat lausunnon osoittavan, ettei Manson ole yhteiskuntakelpoinen vaan edelleen vaaraksi muille.

Manson johti pahamaineista kulttia, jonka jäsenet murhasivat seitsemän ihmistä Los Angelesissa vuonna 1969. Yksi uhreista oli elokuvaohjaaja Roman Polanskin raskaana ollut näyttelijävaimo Sharon Tate.

Manson tuomittiin kuolemanrangaistukseen vuonna 1971, mutta tuomio muutettiin elinkautiseksi. Mansonin lisäksi murhista tuomittiin kolme naista, joista yksi on kuollut vankilassa ja kaksi muuta istuu edelleen elinkautista tuomioita.

Lähteet: AP

Lue seuraavaksi