Elinkeinoyhtiön startti onnistui kohtuullisesti

Elinkeinoyhtiö Yrityssalon ensimmäinen vuosi kului taantumaa vastaan taistellessa. Yhtiö on pyrkinyt synnyttämään Saloon uusia työpaikkoja auttamalla yrittäjiä muun muassa investointitukien hakemisessa ja toimitilojen löytämisessä.

Keksijä Olavi Toukonummi on saanut Yrityssalon kautta ratkaisevan tärkeitä kontakteja yritystoimintansa kehittämiseen. Kuva: YLE / Maria Rautio

Vuoden aikana kaupungin omistaman elinkeinoyhtiön perustamisneuvonnassa on käynyt 245 asiakasta. Lisäksi yli 300 jo toiminnassa olevaa yritystä on käynyt hakemassa neuvoja mm. investointitukien hakemiseen. Tähän mennessä Yrityssalon kautta on kulkenut suoraan yritykselle menevää tukirahaa noin 1,3 miljoonaa euroa.

- Meillä on kymmenkunta eri alojen asiantuntijaa, jotka pystyvät ohjamaan yrittäjät verkostojemme kautta hakemaan apua erilaisiin tilanteisiin, kertoo Yrityssalon toimitusjohtaja Kari Vähä.

Yksi Yrityssalon tyytyväisistä asiakkaista on keksijä Olavi Toukonummi, joka kehittelee parhaillaan uudenlaista biokaasulaitosta.

- Ilman Yrityssalon apua laitos ei olisi vielä lähelläkään valmistumista. Nyt laitos saadaan käyntiin muutaman viikon kuluessa, Toukonummi kiittelee.

Yrityssalo aloitti toimintansa 1.1.2009. Tukihakemuksien lisäksi yhtiö auttaa salolaisia yrittäjiä löytämään myös esimerkiksi toimitiloja ja yhteistyökumppaneita.