Työttömät innostuivat opiskelemaan

Työttömien mahdollisuus koulutukseen parani vuoden vaihteessa. Opiskella voi tästedes ilman työttömyyskorvauksen menettämistä. Kiinnostus opiskeluun on ollut runsasta.

Kotimaa
Mies hio hiekkapaperilla liimapuulevyä.
YLE

Vuoden vaihteessa voimaan tullut laki mahdollistaa tietyin ehdoin kokopäiväisen opiskelun työttömyyskorvauksella: 25-vuotiaat työttömät voivat opiskella joko työvoimakoulutuksessa tai osallistua omaehtoiseen koulutukseen työttömyysetuuksilla. Aiemmin omaehtoinen opiskelu on kuulunut pääsääntöisesti opintotuen piiriin.

Uudistus saa opiskelijoilta kehuja.

- On todella positiivista, että saa tällaista tukea, että pystyy perheellisenäkin kouluttautumaan, sanoo kaksivuotiset leipuri-kondiittorin opinnot aloittava Tiina Pietikäinen.

Työ- ja elinkeinotoimistoista opiskelu-asioita onkin kyselty poikkeuksellisen paljon pitkin syksyä ja talvea. Sopimuksia on alettu kirjoittaa tällä viikolla. Varsinkin palvelualan koulutukset kiinnostavat, kertoo työvoimaohjaaja Anneli Taavitsainen Helsingin Malmin TE-toimistosta.

- Peruskoulutukset kiinnostavat, jos ei ole ammattitaitoa, lisäksi uudelleenkouluttautuminen toiseen ammattiin kiinnostaa, Taavitseinen kuvailee.

Työ- ja elinkeinoministeriö arvioi uudistuksen maksavan tänä vuonna 5,7 miljoonaa euroa. Ensi vuodelle on varattu miljoona enemmän. Opintielle arvioidaan lähtevän 4 000 - 5 000 ihmistä.

Lähteet: YLE Uutiset