Vuosi päättyi laukauksiin

Vuosi 2009 päättyi Espoon Sellon kauppakeskuksen traagiseen ampumistapaukseen. Ampuja surmasi viisi ihmistä ennen kuin hänet löydettiin kuolleena kotoaan.

Kuva: YLE

Ampuja surmasi todennäköisesti ensimmäisenä Prismassa työskennelleen entisen naisystävänsä teräaseella tämän asunnossa. Sen jälkeen hän meni kauppakeskus Selloon, missä hän ampui pistoolilla muut neljä työntekijää.

Poliisin mukaan ampuja oli valinnut uhrinsa etukäteen. Prismasta hän poistui kotiinsa, missä surmasi itsensä.

Keskusrikospoliisi keskittyy jatkossa ampujaksi tunnistetun Ibrahim Shkupollin taustojen selvittämiseen. Shkupolli oli 43-vuotias Kosovon albaani, joka oli asunut Suomessa pitkään.

Todennäköistä on, että surmatyöt liittyvät epäillyn ja hänen entisen naisystävänsä suhteeseen. Poliisi vahvistaa, että Shkupolli oli uhkaillut entistä naisystäväänsä jo pitkään ennen verityötä. Shkupollilla oli laajennettu lähestymiskielto Sellon Prismaan. Tiettävästi on hän oli aikaisemmin uhkaillut ja häiriköinyt tavaratalossa.

Kauppakeskus Sellon Prisma avattiin asiakkaille maanantaina, jolloin tavaratalossa pidettiin myös muistohetki uudenvuoden aattona kuolleille työntekijöille. Surutyötä tehdään nyt jatkamalla arkea.