Vaasan teatterissa lasten kevät

Vaasan kaupunginteatteri on tänään julkistanut hyvän katsojatuloksen lisäksi myös uuden ohjelmistonsa. Keväällä painopisteenä ovat lapset ja perheet.

Vaasan kaupunginteatteri
Pistät vaan sen ketjun poikki -näytelmän harjoituksissa Matias Kuoppala ja Usva Kärnä.Hans-Mikael Holmgren / YLE

Kevään ohjelmistossa Vaasan kaupunginteatteri haluaa muistaa erityisesti lapsia. Lapsille on suunnattu keväällä kaksi ensi-iltaa. Ison näyttämön vetonaulaksi valmistuu maaliskuussa lastennäytelmä Kaislikossa suhisee.

Eläinystävysten seikkailun ohjaa vaasalaisille näyttelijänä tutuksi tullut Simeon Rabinowitsch. Yli 5-vuotiaille suositellussa vauhdikkaassa tarinassa ovat mukana lähes kaikki teatterin näyttelijät.

Toinen pienten lasten suosiota hakeva esitys on pienen näyttämön Viiru ja Pesonen - kun Viiru oli pieni ja katosi. Matti Mäntylän ohjauksessa esiintyvät Lasse Hjelt, Soile Ojala ja Ilona Chevakova. Ensi-ilta on helmikuun 13.

Syksyn kassamagneetit jatkavat

Kevään 2010 ohjelmistossa jatkavat syksyn katsojasuosikit, eli komedia Luolamies ja musikaali My Fair Lady. Yleisö saa edelleen nauttia myös Mestariluokan tiiviistä tunnelmasta sekä Inishmaamin ramman ihmiskohtaloista.

Tuppuraiselta kantaesitys ja Suosalo vierailee

Virallisen kevätkauden Vaasan kaupunginteatterissa avaa Allu Tuppuraisen uutuus Pistät vaan sen ketjun poikki, jonka kantaesitys nähdään pienellä näyttämöllä tammikuun 23. Rooleissa nähdään muun muassa Matias Kuoppala, Joose Mikkonen ja Usva Kärnä. Lempeän humoristista tarinaa värittävät kolmihenkisen bändin esittämät laulut.

Toukokuussa teatterin ystäville tarjoillaan Gogolia. Suuren näyttämön ottaa haltuunsa 15.5 ja 19-20.5 vierailevana esityksenä Nikolai Gogolin Mielipuolen päiväkirja. Tähtenä lavalla hyörii elokuvarooleistaan palkittu Martti Suosalo. Hänelle myönnettiin marraskuussa myös Ida Aalberg -näyttelijäpalkinto.

Lähteet: YLE Pohjanmaa / Sami Pöntinen