1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. taide

Taiteilijat haluavat Ankkuriin

Kotkan kulttuuriväki kaipaa uusia tiloja taiteen tekemiseen. Taiteentekijät haluaisivat käyttöönsä Kantasataman tuntumassa sijaitsevat Ankkuri-talon.

taide
Ankkuri-talo Kotkan kantasatamassa
Ankkuritalo on yksi vaihtoehto Rubicon-keskukseksi.YLE / Kymenlaakso

Taiteilijoiden mielestä Stevecon vanhaan ja perinteikkääseen Ankkuri-taloon mahtuisi muun muassa bändien treenikämppiä ja työtiloja eri alojen taiteilijoille.

- Sinne voisi tulla myös taiteen alan yrityksiä. Kotkasta puuttuu paikka, joka yhdistäisi kaikkien alojen taiteilijoita, sanoo hankkeen puuhamies Kari-Jukka Koivistoinen.

Kulttuurialan ihmiset ovat lähteneet hankkeeseen mukaan innokkaasti.

- Kaikki ovat olleet kiinnostuneita niin kuvataiteen, musiikin kuin käsityöläistenkin puolelta. Myös poliitikot tuntuvat ymmärtävän asian.

Päivätansseja ja hevimättöä

Tiloihin pääsisivät taiteilijoiden lisäksi tavalliset kotkalaiset. Koivistoinen haaveilee esimerkiksi elävästä musiikkiklubista.

- Siitä tulisi hyvin eläväinen kokonaisuus, joka veisi Kotkaa uusiin ulottuvuuksiin. Ovet olisivat avoinna kaikille. Päivätansseja päivällä ja hevimättöä illalla.

Idea ei ole ihan uusi, sillä rakennusta on suunniteltu kulttuuriväen käyttöön 2000-luvun alusta saakka. Kotkan kaupunki ja kehitysyhtiö Cursor ovat hahmotelleet Ankkuri-taloon paitsi luovien alojen toimintaa myös Venäjän liiketoiminnan keskusta, Rubiconia.

- Minulla on se kuva, että Rubiconia varten tulisi uudisrakennus. Nykyiselle Ankkuri-talolle ei ole käyttöä ainakaan tässä vaiheessa. Olen toiveikas, Koivistoinen toteaa.

Kulttuuriväki keskustelee tilatarpeesta ja jatkotoimista tiistai-iltana Kotkan Valokuvakeskuksessa.

Lähteet: YLE Kymenlaakso / Kirsi Lönnblad

Lue seuraavaksi