Nettiyleisö heräsi auttamaan Haitin uhreja

Kymmenettuhannet Port-au-Princen asukkaat viettävät toista järistyksen jälkeistä yötä romun peittämillä kaduilla ja puistoissa. Lukuisat ihmiset ovat menettäneet kotinsa. Muut pelkäävät jälkijäristysten romahduttavan loputkin rakennukset. Nettiyleisö heräsi auttamaan ja kauhisteli järistyksen tekemää tuhoa.

Kotimaa

Nimimerkki Auttakaa kauhistelee Haitin tilannetta.

"Kauhea tilanne ja inhimillinen hätä on suuri. Hyvä, että kansainvälinen yhteisö on heräämässä auttamaan. Apua ei voida saada perille liian nopeasti!"

Nimimerkki Luonnollistako toivoo, että luonnonilmiöt pystyttäisiin ennustamaan ennakkoon.

"Mietittävää tämäkin? Luonnonvoimille me emme voi mitään. Mutta niiden ennakkoon toteamiselle me voimme tehdä paljonkin jos meillä on siihen haluja."

Nimimerkki järistys kuvaa tilannetta.

"Viimeisimpien arvioiden mukaan 50 000 kuolonuhria ja miljoonia loukkaantuneit a ja vammautuneita. Ihmiset kaivavat paljain käsin omaisiaan betoniröykkiöistä. Etelän lämpö ei helli kaduilla makaavia kuolleita ihmisiä, tautivaara. Ihmisillä ei ole juomavettä. Tarvittaisiin myös syömäkelpoisa ruokaa (ei vain kuivaa riisiä, kun ei tiedä missä sen keittää), hoitoapua ja rauhanturvaajia."

Nimimerkki Tukea! on herännyt auttamaan.

"Nyt siis noustaan yhdessä auttamaan köyhiä ja apua tarvitsevia - itse haluan antaa sen mitä voin. Spr lienee paras kohde?"

Nimimerkki Dan the Man on liikuttunut haitilaisten kärsimyksistä.

"Haitilaisten kärsimykset koskettavat syvästi. Amerikkalaiset ovat ottaneet pääkaupungin lentokentän haltuunsa ja ovat tuoneet sinne kaluston jolla kenttä on saatu toimintakykyiseksi. Tämä on tärkeätä hätäavun nopean perillemenon varmistamiseksi. Monella taholla valmistellaan apua. Toivottavasti se ehtii myös raunioissa kärsivien pelastamiseksi."

Lähteet: YLE Uutiset