Ihmefilmit kiinnostivat nuorisoa

Elokuvataiteen merkkiteokset kiersivät Oulun alueen kouluissa syksyn 2009 ajan Ihmefilmi-hankkeen edesauttamana. Valveen elokuvakoulun ja Oulun Elokuvakeskuksen järjestämät näytökset keräsi syksyn aikana 1350 katsojaa.

elokuvat

Koulujen oppilaat ja opettajat saivat syksyllä 2009 nauttia elokuvataiteen merkkiteoksista 60 näytöksen verran. Valveen elokuvakoulu ja Oulun Elokuvakeskus tarjosi Oulun alueen nuorille klassikkoelokuvia, kuten La Strada, Takaikkuna ja Polkupyörävaras. Uudemmista klassikoista näytöksissä oli esillä muun muassa Toisen kerroksen lauluja, Kuin raivo härkä ja suomalaisohjaaja Risto Jarvan Jäniksen vuosi.

Ihmefilmi-hankkeen nimellä kulkeva kokonaisuus toimi syksyn aikana 30 paikkakunnalla Suomessa ja sitä koordinoi Suomen elokuva kontakti. Oppilaat eri puolilla Suomea katsoivat viikoittain vaihtuvia elokuvia, joista käytiin näytösten jälkeen keskustelua hankeen verkkosivuilla.

Elokuvanäytöksille toivotaan kouluissa jatkoa, sillä elokuvien katsominen osana koulutyötä on tekijänoikeuslakien ja esitysoikeuksien kalleuden vuoksi erityisen vaikeaa. Opettajat pitävät elokuvaa tärkeänä osana taide- ja mediakasvatusta ja haluaisivat tuoda elokuvaa esille omassa opetuksessaan. Myös oppilaat ovat toivoneet jatkoa elokuvahankkeelle.

Lähteet: YLE Oulu