1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kirjastot

Helsingin kirjastot nostattavat taisteluhenkeä

Helsinkiläisten taistelu kirjastojen lakkauttamista vastaan jatkuu. Lukuisissa kirjastoissa järjestetään torstai-iltana tapahtumia lähikirjastojen puolesta. Mukana on myös nimekkäitä paikallisia kirjailijoita.

kirjastot
Kirjastomielenosoitus Helsingissä
Helsinkiläiset nousivat barrikadeille kirjastojen puolesta joulukuussa.YLE/ Juha Kivioja

Vallilan kirjaston tilaisuus alkaa 17.30, jolloin akateemikko Juha Leiviskä kertoo suunnittelemansa kirjaston arkkitehtuurista. Sen jälkeen Kristina Carlson, Anja Snellman, Suvi Ahola ja Antti Nylén keskustelevat kirjastojen ja kirjallisuuden merkityksestä.

Musiikkivieraina on Freeman ja Tumppi Varonen ja Galleria Kajavassa taiteilijavieraana Beata Joutsen.

Tilaisuuden jälkeen asukkailla on mahdollisuus sanoa sanansa valtuustoryhmien edustajille.

Käpylän kirjastossa on kirjailijavieraana dekkaristi Hannu Vuorio ja Munkkiniemen kirjastossa järjestetään keskustelutilaisuus lähikirjastojen ja -palvelujen merkityksestä. Myös Munkkiniemessä on mukana paikallisia päättäjiä.

Roihuvuoren kirjastossa runoilija Silja Järventausta sekä kirjailijat Riiikka Pelo ja Riikka Szalai keskustelevat kirjallisuuden ja musiikin suhteesta.

Suomenlinnan kirjastossa voi tavata kirjailijavieraat, saarelaiset Lauri Juvan ja Markku Tantun.

Karsintalista jäi pöydälle

Helsingissä on järjestetty lukuisia mielenilmauksia lähikirjastojen puolesta sen jälkeen, kun ns. Pajusen lista tuli julki ennen joulua. Kaupungin on määrä karsia kuluja luopumalla osasta kirjasto-, koulu- ja muita rakennuksia.

Säästöaikeet ovat herättäneet runsaasti vastustusta helsinkiläisissä ja myös poliitikot ovat olleet toraisia suunnitelman suhteen. Helsingin kaupunginhallitus jätti kiistellyn listan maanantan kokouksessaan pöydälle.

Hallitusryhmät haluavat vielä neuvotella tällä viikolla listan mahdollisista lisäevästyksistä ennen kuin esitys lähetetään lausuntokierrokselle lauta- ja johtokuntiin.

Lähteet: YLE Helsinki

Lue seuraavaksi