Mammuttimainen matkailukeskittymä rakentuu Lappeenrantaan

Historialliselle Rauhan sairaala-alueelle Lappeenrantaan rakentuva matkailualue tuo satoja uusia työpaikkoja Etelä-Karjalaan. Yksin Holiday Club Resortsin kylpylähotellin rakentamiseen tarvitaan 300 henkilötyövuotta. Valmistuttuaan kylpylähotelli työllistää pysyvästi 250 henkilöä.

Kuva: Holiday Club Saimaa

Yli 200 huonetta sisältävä Holiday Club Saimaa -kylpylähotelli valmistuu ensi vuoden kesällä. Rakentaminen alkaa helmikuussa. Kylpylähotelliin investoidaan 64 miljoonaa euroa.

Toimitusjohtaja Vesa Tengman Holiday Club Resortsista vakuuttaa hankkeen olevan tällä hetkellä Pohjoismaiden suurin.

- Tämän hankkeen rahoituksen hankkimisessa oli todella kova työ keskellä tämänhetkistä taloudellista tilannetta, mutta nyt se on erittäin vakaalla pohjalla, kertoo Tengman.

Projektin johtourakoitsijana on SRV Yhtiöt Oyj. Tavoitteena on käyttää mahdollisimman pitkälle paikallista työvoimaa ja aliurakoitsijoita, joita tarvitaan toista sataa. Suurhankkeella on laaja rahoituspohja. Omistajiksi tulevat Holiday Club Resortsin lisäksi mm. vakuutusyhtiöt Varma, Fennia ja Henki-Fennia. Rahoittajina on julkisten rahoittajien lisäksi kolme pankkia.

Fantasiateema tuo sirkuksia ja suihkulähteitä

Rauha-Tiuruun nousee kylpylähotellin lisäksi mm. vesipuisto, kylpylä- ja ravintolamaailma sekä monitoimi-jääareena. Areenan koko mahdollistaa mm. suurten konserttien järjestämisen Etelä-Karjalassa.

Suunnitelmien mukaan alueelle tulee 8000 vuodepaikkaa vuoteen 2020 mennessä. Siihen mennessä alueelle on investoitu noin 300 miljoonaa euroa.

Rauhan niemi rakennetaan hyvin täyteen yhdistellen uutta ja vanhaa.

Kylpylähotellin piti ensimmäisten suunnitelmien mukaan olla valmiina jo ensi vappuna, mutta Holiday Club Resorts joutui keräämään rahoitusta odotettua pitempään. Projektin toteuttamisesta vastaa Miriensis Oy.

Alueen rakentuminen jo hyvässä vauhdissa

Alueelle tulevan laajan matkailu- ja vapaa-ajankeskuksen yleis- ja asemakaavat on hyväksytty toukokuussa 2007. Alueen tieverkostoa ja kunnallistekniikkaa on jo rakennettu. Samoin on valmistunut kymmeniä huviloita, ja tuplamäärä on suunnitteilla tälle vuodelle.

Saimaa Gardensin alue on kooltaan noin 300 hehtaaria. Se käsittää Rauhan historiallisen sairaalamiljöön rakennuksineen, Tiuruniemen maa-alueita sekä osan läheisestä Masteensaaresta. Osayleiskaavan mukaisiin kortteleihin voidaan rakentaa jopa 187 000 m2.