Helppikankaasta Kivijärven kunnanjohtaja

Kemijärven entinen hallinto- ja henkilöstöjohtaja Pekka Helppikangas on valittu Kivijärven kunnanjohtajaksi Keski-Suomeen. Kivijärven valtuusto valitsi rovaniemeläisen Helppikankaan tehtävään yksimielisesti perjantai-iltana.

Kivijärvi
Pekka Helppikangas
Pekka HelppikangasYLE

Varatuomari ja oikeustieteiden kandidaatti Helppikangas aloittaa työnsä Kivijärvellä ensi maanantaina. Helppikangas toimii Kivijärvellä vt. kunnanjohtajana siihen saakka, kunnes eilinen valtuuston päätös saa lainvoiman.

Kivijärven kunnanjohtajaksi ehdittiin aiemmin valita keskustan ex-kansanedustaja Petri Neittaanmäki, joka kuitenkin kieltäytyi virasta palkkakiistan vuoksi.

Rovaniemeltä kotoisin olevalla Helppikankaalla on parinkymmenen vuoden kokemus hallinto- ja henkilöstöjohtajan tehtävistä. Helppikangas pitää uutta kunnanjohtajan tehtävää Kivijärvellä uutena haasteena. Helppikankaan mukaan Kivijärvi on hänelle kunnan taloudellisen tilanteen vuoksi myös hyvä paikka näyttää osaamisensa. Helppikankaan tehtävä Kivijärven kunnanjohtajana on määräaikainen vuoden 2012 loppuun saakka.

Kivijärven kunnan mahdollisuus säilyä itsenäisenä myös tulevaisuudessa edellyttää Helppikankaan mukaan sitä, että Kivijärvellä kyetään liittämään yritysten toimintatavat kunnan toimintatapaan.

- Kunta pystyy olemaan yhtä tuottava organisaatio kuin keskimääräinen yrityskin, Helppikangas uskoo.

Helppikangas on tehnyt pitkän uran kunnallishallinnossa. Hän on toiminut muun muassa Kemijärven kaupungin hallinto- ja henkilöstöjohtajana. Helppikangas irtisanottiin virastaan kesällä 2008. Eron taustalla oli useita vuosia kestänyt, KHO:ssakin käynyt irtisanomiskiista, jonka päätöksenä Kemijärvi joutui maksamaan Helppikankaalle reilun vuoden palkan.

Lähteet: YLE Keski-Suomi, YLE Lappi