Hazardin Halme-kolumnista satoi edelleen kanteluita JSN:lle

Julkisen sanan neuvosto (JSN) on saanut ylivoimaisen ennätysmäärän kanteluita Iltalehden kolumnistin Kaarina Hazardin viikonloppuna kuollutta Tony Halmetta koskevasta kirjoituksesta. JSN:lle on tehty kolumnista 120 kantelua.

Kotimaa
Kaarina Hazard
Kaarina HazardVeera Aaltonen / YLE

JSN:n mukaan kanteluita on jo riittävästi asian käsittelemiseksi. Tämä tarkoittaa JSN:n mukaan sitä, että tähän mennessä vastaanotetuista kanteluista ilmenevät seikat, joiden perusteilla kolumnia halutaan neuvostossa käsiteltävän.

Kilomäärää enemmän ratkaisevat kanteluista ilmenevät sisältöseikat, kirjoittaa JSN tiedotteessaan.

JSN:stä kerrotaan, että kanteluita otetaan suuresta määrästä huolimatta edelleen vastaan. Neuvoston uusi puheenjohtaja Risto Uimonen aloittaa helmikuun alussa työnsä. Sen jälkeen ratkaistaan, kuinka kanteluiden kanssa menetellään.

Kanteluissa pyydetään JSN:ää tutkimaan, loukkaako Hazardin kirjoitus Halmetta ja hänen läheisiään.

Aiemmin yhdestä aiheesta kanteluita on enimmillään kertynyt puolisen tusinaa.

Facebook yhtenä tekijänä

Kanteluvyöryä lienee kasvattanut Facebook, johon perustettu ryhmä lupaa boikotoida Iltalehteä, kunnes Hazard erotetaan. Ryhmä on kerännyt kahdessa päivässä tuhansia jäseniä. Ryhmän sivuilla myös kehotetaan kantelemaan kolumnista ja linkitetään JSN:n sivuille.

JSN:n valmistelevan sihteerin Ilkka Vänttisen mukaan suuri osa kanteluista onkin tyyliltään samankaltaisia. Niissä usein vain viitataan kolumniin, eikä perustella kantelua sen enempää.

Hazard kirjoitti keskiviikkona Iltalehden kolumnissaan Halmeesta ja kritisoi tiedotusvälineiden tapaa kirjoittaa hänestä kuoleman jälkeen.

Lähteet: YLE Uutiset