Luistelijat kiitävät lentokentällä Vihdissä

Vihdin Nummelan lentokenttä palvelee talvisin luistelun harrastajia. Reilun kilometrin mittainen retkiluistelurata pysyy kunnossa talkoovoimin. Vihtiläinen Mikko Isokangas huoltaa rataa jo viidettä talvea.

Kotimaa
YLE

- Haluan herätellä talkoohenkeä. Tällainen ulkoilmassa tuotettu liikuntapalvelu, mun mielestä sen pitää olla ilmaista. Haluaisin että ihmiset olisivat itsekin aktiivisia tekemään ettei kaikkea tarvitse ostaa rahalla, Isokangas haaveilee.

Radan jäädyttämiseen ja huoltamiseen kuluu talvikaudella satoja litroja polttoainetta ja noin 250 työtuntia, vaikka niitä ei itsensä talkoopöpiksi esittelevä Isokangas tarkkaan laske.

- Ihmiset saa nauttia retkiluistelusta turvallisesti, ei tarvi pelätä että tippuu järveen. Siitä tulee semmonen hyvä painostus ja oon saanu hyvää palautetta ja ihmiset on iloisia ja tyytyväisiä, se antaa mulle voimaa tehdä tätä hommaa.

Vihtiläinen Piritta Kärävä testasi perjantaina retkiluistelurataa ensimmäistä kertaa Ida-tyttärensä ja venäläisen au-pairinsa Raina Kazanskayan kanssa.

- Rata vaikuttaa oikein hyvältä, se on sopivan pituinen. Reilu kilometri niin siinä voi sitten miettiä että kuinka monta kierrosta, meneekö neljä vai 40. Ihan hyvässä kunnossakin rata on ja maisemat on hienot, Kärävä hehkuttaa.

Novgorodista kotoisin oleva Raina Kazanskaya oli myös tyytyväinen uuteen luistelukokemukseen. Kuluvana talvena ensimmäistä kertaa luistinten päällä ollut nuori nainen ei kaatunut kertaakaan, vaikka tuntuma jäähän olikin vähän hakusessa.

- Venäjälläkin on tällaisia luisteluratoja, mutta yleensä ne ovat maksullisia ja kiinni. Silloin harvoin kun ne ovat avoinna, ne ovat huonossa kunnossa. Kukaan ei huolla niitä.

Lähteet: YLE Helsinki