Jälleen vaasalaissävellys Euroviisu-karsinnoissa

Euroviisujen Suomen finaalissa on tänäkin vuonna vaasalaisedustus. Mukana on vaasalainen säveltäjä, lauluntekijä Janne Hyöty. Hän on viime vuosien aikana säveltänyt kaikkiaan yli kymmenen viisuehdokasta.

Euroviisut
Säveltäjä Janne Hyöty.
Säveltäjä Janne Hyöty.YLE/Juha Kemppainen

Lauluntekijä, säveltäjä Janne Hyöty osallistui Suomen Euroviisu-karsintoihin enimmäisen kerran vuonna 2004. Silloin häneltä oli mukana kaikkiaan kolme sävellystä. Näistä Anna Stenlundin esittämä A little crazy pääsi Suomen finaallin mukaan ja tuli loppujen lopuksi toiseksi.

Janne Hyöty on omien laskujensa mukaan säveltänyt Euroviisuihin vuodesta 2004 lähtien kaikkiaan 12 kappaletta. Hyvänä esikuvana hänellä ovat olleet ruotsalaiset Euroviisuissa menestyneet.

- Melodifestivalen on Ruotsissa aina ollut tosi suuri juttu ja totta kai mä aina olenn katsonut Ruotsin tv:tä paljon ja kuunnellut Ruotsin radiota. Sieltä ne tulee ne vaikutteet jonkun verran.

Tänä vuonna vaasalaissäveltäjä osallistui kisaan yhdellä laululla. Hän on tehnyt Cider hill -kappaleen yhdessä Paul Oxleyn kanssa. Laulu kisaa pääsystä Suomen Euroviisuksi lauantaina Tampereella. Cider hill -kappaleen esittää Nina Lassander.

Pelkästä musiikista ei kuitenkaan Euroviisuissa ole kyse, myös lavashowta on mietittävä, sanoo Hyöty. - Jos on hyvä biisi ja huono show mä luulen ettei se toimi sillä tavalla. Sen pitää olla hyvä paketti

Lähteet: YLE Pohjanmaa/Terhi Varjonen